Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Neikšāns/Dzirkals pēc otrās dienas ieņem 12.vietu Somijas rallijā

Pasaules autorallija čempionāta posmā Somijā pēc aizvadītās otrās dienas Latvijas Mobilā telefona rallija komandas ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ieņem 12.pozīciju N4 klasē un ir 32.vietā absolūtajā vērtējumā.

Piektdien sportistiem bija jāveic vairāki populāri ātrumposmi, kuri pēdējos gados kļuvuši par Neste Oil rally Finland klasiku. Dienu Neikšāns/Dzirkals iesāka piesardzīgi, jo neizdevīgā starta pozīcija neļauj riskēt – ceļš ir neprognozējams un uz tā iespējami lieli akmeņi, uz kuriem pārsist riepu vai salauzt piekari. Taču dienas beigās ekipāža kāpināja tempu, 9. un 10.ātrumposmus nobraucot labāko desmitniekā N4 klasē un 27. un 26.vietā absolūtajā vērtējumā. Dienas pēdējais šova ātrumposms Killeri 2 Andim izdevās fantastisks – viņš finišēja trešais N4 klasē un 18.absolūtajā vērtējumā.

"Domāju, ka mūsu rezultāts ir objektīvs – brīnumus negaidījām. Vēl daudz sevi jāpilnveido, lai cīnītos ar pasaules vadošajiem N4 braucējiem, bet prieks, ka dienu esam noslēguši priekšā pieredzējušajiem lietuvietim Vītautam Švedam un krievam Dmitrijam Vertunovam. Šveds Somijā ar pilnpiedziņu startē jau piekto gadu, kamēr Vertunovs šosezon startē N4 pasaules čempionātā. Man, savukārt, šis ir pirmais pasaules autorallija čempionāta posms ar pilnpiedziņas auto, bet Pēterim – pirmās sacīkstes pasaules čempionātā vispār. Tādēļ ekipāžas sniegumu pēc pirmajiem 11 ātrumposmiem vērtēju atzinīgi – rīt jāmēģina savas pozīcijas uzlabot!," tā par otro sacensību dienu izsakās Andis Neikšāns.

Sestdien sportistiem paredzēta sacīkšu grūtākā diena – ātrumposmos būs jāveic 170 kilometru, kas ir puse no visas ātrumposmu kilometrāžas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi