Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Oficiāli: Polis Kubica atgriezīsies F-1 čempionātā

Pazīstamais poļu pilots Roberts Kubica nākamsezon atgriezīsies Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacensībās un pārstāvēs Williams komandu.

Informācija par 33 gadus vecā braucēja atgriešanos bija jau iepriekš, tomēr ceturtdien tā tika apstiprināta oficiāli. Līdz ar to Kubica Williams vienībā kļuvis par talantīgā brita Džordža Raela komandas biedru. Raselam nākamā būs debijas sezona F-1.

Savukārt Kubicam šī būs atgriešanās F-1 čempionātā. Vēl 2006.gadā viņš kļuva par pirmo Polijas braucēju, kurš startējis šajā sacensību seriālā. Pirmās četras sezonas viņš pavadīja Sauber vienībā, izcīnot vienu uzvaru, bet 2010.gadā pārstāvēja Renault komandu.

Kubica 2011.gada sākumā smagā avārijā rallija sacensību laikā guva dzīvībai bīstamas traumas. Pēc diviem gadiem viņš atsāka autosportista gaitas, piedaloties rallijā un DTM čempionātā, taču ar lieliem panākumiem neizcēlās.

"Vispirms jau vēlos pateikties tiem cilvēkiem, kuri man palīdzēja dzīves sarežģītākajos brīžos. Lai atgrieztos F-1, man bija jānoiet grūts ceļš. Sākotnēji atgriezties šķita gandrīz neiespējami," gandarīts bija Kubica. "Atgriešanās F-1 ir viens no manas dzīves lielākajiem sasniegumiem, tomēr tagad tikai smagais darbs sāksies."

Prieku par Kubicas nolīgšanu pauda arī Williams komandas vadītāja Klēra Viljamsa.

"Mēs esam patīkami pārsteigti par to, ko Kubica pēdējā laikā ir sasniedzis. Viņš F-1 čempionātā atgriezies, pateicoties sava rakstura spēkam un neatlaidībai. Tāpat esmu ļoti apmierināta, ka nākamajā sezonā mūsu piloti apvienos gan pieredzi, gan jaunību," teica Viljamsa.

Pēdējos gados F-1 čempionātā Kubicas vārds gan kļuva aktuālāks, jo viņš iepriekš pretendēja uz vietu "Renault" vienībā, bet pirms šīs sezonas viņš teju kļuva par Williams braucēju, tomēr komanda pēdējā brīdī priekšroku deva krievam Sergejam Sirotkinam. Tikmēr otrs vienības pilots šosezon ir kanādietis Lenss Strols.

Tiesa, Kubica šogad bija Williams rezerves un testu braucējs, kas komandai ļāva labāk iepazīt poļu pilotu. Tāpat viņš esot nodrošinājies ar sponsoriem.

Williams šosezon izcīnījusi tikai septiņus punktus un ir vājākā starp desmit F-1 komandām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi