Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ožjē pārliecinošs līderis pēc Francijas WRC posma pirmās dienas

Pēdējo trīs gadu pasaules čempions Sebastjans Ožjē atrodas līderpozīcijā pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) desmitā posma, kas norisinās Francijā, pirmās dienas.

Pēc pirmajiem četriem ātrumposmiem Volkswagen pilots Ožjē iekrājis 44,0 sekunžu pārsvaru pār beļģu pilotu Tjerī Nevilu no Hyundai komandas, bet vēl 14 sekundes lēnāks ir vēl viens Volkswagen braucējs Jari Mari Latvala.

Vēl nedaudz vairāk kā sekundi atpaliek Volkswagen norvēģu pilots Andrēass Mikelsens, bet pēc 20 sekundēm seko Citroen īru braucējs Kreigs Brīns, bet pirmo sešinieku noslēdz Jaunzēlandes autosportists Haidens Padons no Hyundai vienības.

"Mums vēl šis tas jāpadara, lai viss būt ideāli sagatavots, taču tas ir labs sākums. Vēl daudz priekšā, bet man jau pirmajā ātrumposmā izdevās noķert labas sajūtas," pirmās dienas sniegumu komentēja Ožjē, kurš uzvarēja visos četros ātrumposmos.

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem stabilā līdera Ožjē kontā ir 169 punkti. Viņam ar 110 punktiem seko Mikelsens, bet trešo vietu ar 94 punktiem ieņem divi Hyundai braucēji Nevils un Padons.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā sākotnēji bija iekļauti 14 posmi, taču augusta beigās tika atcelts posms Ķīnā, kas bija plānots septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi