Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Kovalainens uzvar Ungārijas Grand Prix izcīņā

McLaren komandas pilots Heiki Kovalainens izcīnījis uzvaru Formula-1 pasaules čempionāta Ungārijas Grand Prix izcīņā. Šī somu braucējam bija pirmā uzvara F-1 karjerā. Otrajā vietā finišēja Toyota pārstāvis Timo Gloks, kurš pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla, bet trešais bija pasaules čempions Kimi Raikenens.

Sezonas līderis un pole position īpašnieks Lūiss Hemiltons riepas plīsuma dēļ finišēja tikai piektajā vietā, taču saglabāja pirmo vietu sezonas kopvērtējumā. Savukārt Ferrari pilots Felipe Masa, būdams pārliecinošs līderis, trīs apļus līdz finišam bija spiests izstāties dzinēja defekta dēļ.

Sacīkšu sākumā teicams starts izdevās Masam. Jau pirmajā taisnē viņš apsteidza no otrās vietas startējušo Kovalainenu, bet otrajā līkumā veikli tika garām arī Hemiltonam. Par vienu vietu augstāk pakāpties izdevās kvalifikācijas lielākā pārsteiguma autoram Timo Glokam – viņš izvirzījās ceturtajā pozīcijā. Pirmie boksu apmeklējumi būtiskas korekcijas vadošo braucēju grupā neieviesa, vienīgi uz pirmā desmita beigām atkrita Kubica. Masas pārsvars pār Hemiltonu turējās atuveni četru sekunžu robežās, bet Kovalainens un pārējie no līdera atpalika par 20 un vairāk sekundēm.

30 apļus līdz beigām neveiksme piemeklēja Hemiltonu. Viņa mašīnai plīsa kreisā priekšējā riepa, un boksu apmeklējums viņam maksāja visas cerības uz godalgotu vietu. Trasē čempionāta līderis atgriezās tikai 11.pozīcijā, tomēr beigās spēja pakāpties līdz piektajai vietai, kas viņam deva vērtīgus četrus ieskaites punktus.

Sacīkšu beigu daļā līdz tam diezgan pieticīgi un bez lieka riska braukušais Raikenens ar vairākiem ļoti ātriem apļiem panāca Timo Gloku un sāka cīņu par, kā tobrīd likās, trešo vietu. Taču trīs apļus līdz finišam trases malā ar kūpošu dzinēju nobrauca “bez piecām minūtēm uzvarētājs” Masa… Kovalainenam šī brazīlieša neveiksme atnesa pirmo uzvaru karjerā, Gloks prognozējamo trešo vietu varēja nomainīt ar otro, bet Raikenens, vācieti tā arī neapdzinis, tomēr nopelnīja vietu uz pjedestāla.

“Protams, man ir nedaudz žēl Felipes, jo tas, kas notika ar viņu, vairākas reizes šogad gadījās arī man. Taču esmu arī ļoti laimīgs, kopā ar komandu pārcietis grūtus brīžus. Masa un Lūiss šodien bija ļoti ātri, taču distances otrajā pusē man sāka veikties. Centos turēties līdzi Masam un gaidīju kāda veiksmes mirkli, kas šoreiz arī pienāca,” sacīkstes komentēja Kovalainens.

Ungārijas Grand Prix
1. Heiki Kovalainens (Somija, McLaren)
2.Timo Gloks (Vācija, Toyota)
3. Kimi Raikenens (Somija, Ferrari)
4.Fernando Alonso (Spānija, Renault)
5. Lūiss Hemiltons (Lielbritānija, McLaren)
6. Nelsons Pikē juniors (Brazīlija, Renault)
7.Jarno Trulli (Itālija, Toyota)
8. Roberts Kubica (Polija, BMW Sauber)

Kopvērtējums
1. Lūiss Hemiltons (Lielbritānija, McLaren) 62

2. Kimi Raikenens (Somija, Ferrari) 57

3. Felipe Masa (Brazīlija, Ferrari) 54

4. Roberts Kubica (Polija, BMW Sauber) 49

5. Niks Heidfelds (Vācija BMW Sauber) 41

6.Heiki Kovalainens (Somija, McLaren) 38

7.Jarno Trulli (Itālija, Toyota) 22

8.Fernando Alonso (Spānija, Renalt) 18

Konstruktoru kauss
1.Ferrari 111
2.McLaren 100
3.BMW Sauber 96
4.Toyota 35
5.Renault 31

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi