Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Mihaels Šūmahers atgriezīsies pie Ferrari stūres

Septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Mihaels Šūmahers kļūs par savainotā Felipes Masas aizvietotāju nākamajā Formula-1 čempionāta posmā, ja izturēs fiziskās kondīcijas un veselības stāvokļa pārbaudes, trešdien pavēstīja Ferrari komanda.“Ferrari ir gatavi uzticēt Mihaelam Šūmaheram Felipes Masas mašīnu tik ilgi, kamēr brazīliešu pilots nebūs spējīgs piedalīties sacīkstēs,” teikts paziņojumā.

“Mihaels Šūmahers ir piekritis un dažu nākamo dienu laikā viņš veiks īpašu sagatavošanās programmu, kuras beigās būs iespējams apstiprināt viņa dalību čempionātā, sākot no 23.augustā paredzētās Eiropas Grand Prix izcīņas.”

“Es šodien runāju pa telefonu ar [Ferrari komandas vadītāju] Stefano Domenikali un [Ferrari prezidentu] Luku de Montecemolo, un mēs kopīgi nolēmām, ka es sākšu gatavoties, lai varētu ieņemt Felipes vietu,” savā oficiālajā lapā internetā citēts Šūmahers.

“Lai arī es jau pirms laba laika biju aizvēris Formula One lappusi, es nevaru ignorēt man tik tuvās komandas intereses šajā neveiksmīgajā situācijā. Es esmu cīnītājs un ar interesi gaidu šo izaicinājumu.”

Intervijā BBC pirms divām nedēļām Šūmahers izteicās, ka atgriešanās Pirmajā formulā neesot viņa plānos. Viņa pārstāve Sabīne Kēma otrdien tomēr atzina, ka šobrīd situācija ir mainījusies – ņemot vērā negadījumu ar Masu.

Tiesa, nav īsti skaidrs, vai Šūmahers ir fiziski gatavs sēsties pie formulas stūres, ņemot vērā februārī piedzīvoto kritienu, braucot ar motociklu, kurā viņš savainoja kaklu. “Atcerieties, ka viņam tomēr jau ir 40 gadu,” piebilda Kēma.

Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gada sezonas beigās kā veiksmīgākais pilots Pirmās formulas vēsturē (91 uzvaras posmos, septiņi čempiona tituli)

Interesanti, ka Valensijas trase, kurā notiks Eiropas GP izcīņa, ir viena no retajām, ko Šumis īsti nepārzina, jo F-1 čempionāta kalendārā tika iekļauta tikai pērn. Prieku par jaunumiem Ferrari nometnē jau pauduši sacīkšu rīkotāji, kurus apbēdināja Renault komandas diskvalifikācija un ar to saistītā mājinieku elka Fernando Alonso nespēja startēt Spānijā.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi