Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Panākts izlīgums starp F-1 komandām un FIA

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Makss Mozlijs trešdien paziņojis, ka panākts izlīgums ar Formula-1 komandām, kuras draudēja izveidot pašreizējam F-1 čempionātam alternatīvu autosacīkšu seriālu.“Šķelšanās nebūs, būs viens F-1 čempionāts. Mēs esam panākuši vienošanos par izmaksu samazināšanu.

Mūsu mērķis un uzdevums ir nākamo divu gadu laikā panākt tēriņu samazināšanu līdz 90.gadu sākuma līmenim,” citēts Mozlijs.F-1 komandu asociācijas (FOTA) vadītājs, Ferrari prezidents Luka di Montecemolo paziņojis, ka nākamā gada pasaules čempionātā tiks saglabāti šāgada noteikumi, un tie visiem būs vienādi. “Tas nozīmē, ka mums būs stabilitāte,” piebildis di Montecemolo.Pretēji dienu iepriekš sniegtajiem paziņojumiem Makss Mozlijs pavēstījis, ka pēc pašreizējo pilnvaru termiņa beigām oktobrī nekandidēs uz FIA prezidenta amatu. Cik noprotams, viņa atteikšanās no šī posteņa ir viena no panāktās vienošanās sastāvdaļām.FOTA un FIA oficiālajos paziņojumos panākto vienošanos nosaukuši par kompromisu. Tostarp Ferrari komandas komentārs liecina, ka Starptautiskā Automobiļu federācija ir apstiprinājusi visus FOTA priekšlikumus, liekot saprast, kura puse ir uzvarējusi šajā konfliktā.(_papildināta ar 3.un 5.rindkopu_)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi