Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Par F-Renault 3,5 titulu pēdējā posmā cīnīsies trīs piloti

Šajā nedēļas nogalē izšķirsies Formula Renault 3,5 čempionāta liktenis – par titulu joprojām cīnās trīs piloti.

Žils Bjanki (Tech 1 Racing), Robins Frinss (Fortec Motorsport) un Sems Bērds (ISR) ir šī gada Formula Renault 3,5 sēriju titula pretendenti pirms izšķirošā posma Katalonijas trasē Barselonā.

Šobrīd līderis ir Bjanki, kuram 5 punktus zaudē Frinss, bet 19 punktus Sems Bērds. Nevar aizmirst, ka nedēļas nogalē ir divas sacīkstes un tātad uz spēles galda vēl ir 50 punkti, kas dod ļoti labas izredzes jebkuram no pretenentiem.

Žils Bjanki (attēlā pirmais no kreisās) ir Ferrari komandas jauno pilotu akadēmijas dalībnieks un šogad pilda trešā pilota pienākumus Force India komandā, kur francūzis ir piedalījies arī atsevišķu posmu piektdienu treniņos. Turklāt Bjanki tiek vērtēts kā viens no pretendentiem uz vietu Force India komandā, iespējams Niko Hilkenberga vietā.

Robins Frinss (attēlā vidū) šobrīd ir viena no uzlecošajām autosporta zvaigznēm – pērn holandietis kļuva par čempionu Formula Renault 2,0 sērijās un šogad ar pirmo piegājienu ir titula pretendents. Turklāt Frinsam Sauber F1 komandas sastāvā jau ir garantēta dalība jauno pilotu testos Abu Dabi no 6. līdz 8.novembrim.

Sems Bērds (attēlā pirmais no labās) atrodas Mercedes kompānijas paspārnē un tas viņam ir devis iespēju piedalīties F1 komandas testos Maņikūrā, kā arī baudīt darbu ar ļoti modernu sacīkšu simulatoru, tomēr pagaidām britu pilota izredzes jau nākamajā sezonā debitēt F1 tiek vērtētas visai zemu.

Nevar aizmirst, ka pēdējie, kas no Formula Renault 3,5 čempionāta pievienojās F1, bija abi Toro Rosso piloti Daniels Rikjardo un Žans Ēriks Verņē, kuri kļuva par vicečempioniem attiecīgi 2010. un 2011.gadā. Savulaik 2005.gadā par šo sēriju čempionu kļuva arī Roberts Kubica.

Abas sacīkstes tiešraidē varat vērot Eurosport TV kanālā: sestdien 16:00 starts pirmai sacīkstei un svētdien 15:45 sākas tiešraide no  pēdējās sezonas sacīkstes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi