Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Paraksta vienošanos par autosporta attīstību Latgales reģionā un Lietuvas pierobežā

Pirmdien Sventes muižā Daugavpils pievārtē svinīgā pasākumā divu Latgales novadu pārstāvji kopā ar kolēģiem no Lietuvas parakstīja nodoma protokolu par atbalstu autosportam Latgalē un kopīgu rallija sacensību rīkošanu arī pēc rallija "Latgale 2010", kas notiks 10. un 11. jūlijā un būs viens no Latvijas čempionāta posmiem, aģentūru BNS informēja rallija rīkotāji.

Nodoma protokola parakstīšanā piedalījās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, Daugavpils novada domes pārstāvis Viktors Kalāns, Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, Ilūkstes pilsētas domes priekšsēdētājs Stefans Rāzna, "Ajags Latvija" pārstāvis Aivars Stolders, kā arī Lietuvas pārstāvis rallija "Aukštaitija" organizētājs Jonas Baļčūns.

Lāčplēsis uzsvēra, ka "Latgale 2010" būs starptautisks rallijs. "Ir svarīgi, lai organizatori redz perspektīvu darboties arī turpmāk, lai mēs visi kopā varētu lepoties ar to, kā šis pasākums tiek organizēts," sacīja Daugavpils domes vadītājs.

Rallija "Latgale 2010" organizators Gatis Vecvagars apstiprināja, ka interesi par ralliju "Latgale 2010" izrādījuši ne tikai pašmāju un Lietuvas autosportisti, bet arī baltkrievi un krievi. Piedalīties nolēmis arī četrkārtējais Polijas autorallija čempions Tomašs Kučars.

Rēzeknes domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs atgādināja, ka kopš Latgalē pēdējo reizi notikušas oficiālas rallija sacensības ir pagājuši vairāk nekā 30 gadi, lai gan 2007. gadā bija mēģinājums rīkot komercralliju. "Jāsaka paldies organizētājiem un Latvijas Automobiļu federācijai, kas ir uzticējusi godu uzņemt rallija čempionāta posmu, kurš vienlaikus būs arī Lietuvas čempionāta posms. Pašvaldības pašlaik jūtas nevis noslogotas ar šo pienākumu, bet gan ir gandarītas, ka Latgalei ir izteikta uzticība," gandarījumu pauda Švarcs.

Pēc nodoma protokola parakstīšanas Sventes muižā notika rallija "Latgale 2010" simboliska atklāšana ar sarkanās lentes pārgriešanu. Rallija "Latgale 2010" galvenā atbalstītāja apdrošināšanas akciju sabiedrības "Balva" valdes priekšsēdētājs Andris Balodis norādīja, ka šis būs īpašs rallijs, jo ikviena iegādātā ieejas biļete vienlaicīgi būs arī apdrošināšanas polise, un visi skatītāji, kas būs iegādājušies ieejas kartes, būs apdrošināti pret nelaimes gadījumiem.

Rallija "Latgale 2010" pirmajā dienā tiks veikti ātrumposmi Daugavpilī un tās apkārtnē, bet otrajā dienā rallijs jau pārcelsies uz Rēzekni un tās apkārtni. Dalībniekiem abās dienās kopumā būs jāveic mazliet vairāk nekā 300 kilometru, no kuriem apmēram 115 kilometru būs deviņos ātrumposmos. Trase būs interesanta ar to, ka tajā ir daudz tramplīnu, bet šauri ceļa posmi mijas ar platākiem ceļiem, kas pēc brīža atkal kļūst šauri.

"Tik daudz tramplīnu nav nekur citur, arī seguma maiņa un līkumu sērijas ir tādas, pēc kurām sportisti ilgojas. Latgales rallijā unikāls ir tas, ka pilnīgi visos ātrumposmos mainās ceļa platums, bet ne tā, ka, piemēram, brauc ar maksimālo ātrumu un pēkšņi divi koki ir tik tuvu, ka nevar izbraukt cauri. Protams, būs atsevišķas vietas, kur būs visai liels ātrums," par gaidāmo ralliju stāstīja tā organizētājs Vecvagars.

Rallija laikā Daugavpils kartodromā un tā apkārtnē visu dienu notiks svētki pilsētai ar motošovu, Latvijā līdz šim neredzētiem velo kaskadiera trikiem, tirdziņu, bērnu izklaidēm un koncertiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi