Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Petransels nostiprinās vadībā, Praiss avārijas dēļ izstājas no Dakaras rallijreida

Francūzis Stefans Petransels (Mini) otrdien svinēja uzvaru vieglo automobiļu klasē rallijreida Dakara devītajā posmā, bet motociklu klasē pēc avārijas no sacensībām bija spiests izstāties divkārtējais sacensību uzvarētājs austrālietis Tobijs Praiss (KTM).

Petransels tuvāko sekotāju posmā Kataras autosportistu Naseru Al-Atiju ("Toyota Gazoo") apsteidza par 12 minūtēm, kopvērtējumā attālumam starp abiem palielinoties līdz 17 minūtēm un 50 sekundēm.

Trešais 579 kilometrus garajā devītajā posmā pa grūto smilšu trasi otrdien finišēja DĀR braucējs Žinels de Viljerss ("Toyota"), kurš no uzvarētāja atpalika par 12 minūtēm un 19 sekundēm.

Kopvērtējumā trešais ir Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), kurš no komandas biedra atpaliek par stundu divām minūtēm un 25 sekundēm.

Motociklu klasē otrdien izstājās vēl viens no favorītiem Praiss. Viņš avārijā smagi sasita galvu un šobrīd atrodas slimnīcā.

Jau ziņots, ka pirmdienas posms par pēdējo kļuva citam teicamam motociklistam francūzim Savjē de Sultrē. Viņš pirms avārijas bija ceturtais kopvērtējumā, vienubrīd atrodoties arī sacensību vadībā.

Praisa avārija notika tieši portugāļu motosportista Paulu Gonsalveša nāves gadadienā. Gonsalvešs gāja bojā Saūda Arābijā pagājušā gada Dakāras rallijā.

Praiss devītajā posmā devās otrajā vietā kopvērtējumā, tikai minūti un sešas sekundes atpaliekot no līdera Čīles braucēja Hosē Ignasio Korneho Florimo no "Monster Energy Honda" komandas.

Kritiena brīdī, kad Praiss savainoja arī kreiso roku un plecu, viņš bija izvirzījies vadībā un visticamāk būtu uzvarējis.

"Praiss krita un stipri savainoja roku. Viņam nebija ne mazākās nojausmas, kur viņš atrodas, kad es pie viņa nokļuvu. Tāpēc es gaidīju, kamēr ārsti nonāca līdz viņam," sacīja cietušā komandasbiedrs un vēl viens uzvaras pretendents kopvērtējumā 2020.gada rallija uzvarētājs amerikānis Rikijs Breibeks.

Praiss nogādāts tajā pašā slimnīcā Tabukā, kur tiek ārstēts arī Sultrē.

Otrdienas posmā ar "Honda" uzvarēja argentīnietis Kevins Benavidess, apsteidzot Breibeku par minūti un astoņām sekundēm un Korneho Frolimo - par minūti un 34 sekundēm.

Korneho Florimo tagad ir priekšā Benavidesam 11 minūtes un 24 sekundes, bet trešais ir brits Sems Sanderlends no KTM, kurš no līdera atpaliek par 14 minūtēm un 34 sekundēm.

Paredzams, ka Sanderlenda distancē pavadītais laiks tiks samazināts pēc apstāšanās, lai būtu kopā ar Praisu tūlīt pēc viņa avārijas.

"Es cīnīšos par katru minūti, jo var redzēt, ka visas sacīkstes var izšķirt sekundes," pēc posma sacīja Benavidess.

"Dakaras" rallijreids norisinās 43.reizi, un otro reizi pēc kārtas tās notiek Saūda Arābijā. Rallijreids prologa un 12 posmu garumā noslēgsies 15.janvārī Džidā.

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Rikijs Breibeks no ASV ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens pagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi