Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Putniņš: Hamiltons haosā ievieš savu kārtību

Viesuļvētra Patrīcija pamatīgi izjauca ASV GP nedēļas nogales norisi, un arī sacīkstes izvērtās ļoti haotiskas. Tomēr rezultāts bija likumsakarīgs - Luisa Hamiltona kārtējā uzvara, Mercedes kārtējā dubultuzvara un Sebastiana Fetela kārtējais goda pjedestāls.

Šāds rezultāts šogad tika fiksēts jau piekto reizi, un iznākums Hamiltonam priekšlaicīgi garantēja titulu, lai gan vairākkārt sacīkstes laikā brits bija zaudējis līderpozīciju un, kā pats atzina, arī ticību uzvarai. Tā bija 43. karjeras uzvara Hamiltonam, un tādējādi viņš kļuva par desmito pilotu, kuram F1 vēsturē izdevies izcīnīt vismaz trīs titulus. Turklāt Hamiltons kļuvis par otro britu trīskārtējo pasaules čempionu aiz Džekija Stjuarta un pirmo, kam izdevies gūt divus titulus pēc kārtas. 30 gadu vecais pilots pēc finiša šo uzvaru nodēvēja par «spilgtāko momentu savā mūžā».

Neliela ironijas pieskaņa ir faktā, ka Hamiltons savu titulu nodrošināja ASV GP, jo pēdējais F1 pilots, kas to izdarīja, ir Keke Rosbergs - Niko tēvs -, turklāt Luiss ceļā uz uzvaru Ostinā atkal nebija saudzīgs pret savu komandas biedru Niko Rosbergu, kuru brits izstūma ārpus trajektorijas jau pirmajā līkumā. Pēc finiša Rosbergs nebija omā. «Pirmajā līkumā Luiss bija ļoti agresīvs, mēs sadūrāmies, vai, precīzāk sakot, viņš man uztriecās.» Rosbergs savu rūgtumu nespēja noslēpt arī publiski - gan atpūtas telpā pirms apbalvošanas, gan uz pjedestāla un arī vēlāk preses konferencē. Kamēr Fetels un Hamiltons atbildēja, kā jūtas vairākkārtējie pasaules čempioni, Rosbergs noteikti bija gatavs atdot visu, lai tobrīd varētu atrasties jebkurā citā pasaules vietā.

Atlikušajos trijos posms Mercedes būtu jāizbauda panākuma augļi, tomēr kārtējie Luisa un Niko incidenti Ostinā varētu izjaukt šo plānu. Ne velti Mercedes boss Toto Volfs solīja nopietnu sarunu ar abiem pilotiem, lai nepieļautu Hamiltona un Rosberga savstarpējo izrēķināšanos trasē. Ja tas nodrošinās aizraujošu cīņu par uzvaru Meksikā, Brazīlijā un Abu Dabi, cerēsim, ka Volfa vārdi aizslīdēs abiem Mercedes pilotiem «gar ausīm».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi