Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rikjardo triumfē F-1 Monako Grand Prix izcīņā

Red Bull vienības austrāliešu pilots Daniels Rikjardo svētdien slavenajā Monako trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītajā posmā. Montekarlo ielās notikušajā sacīkstē Rikjardo bija ātrākais no starta līdz finišam, jo sestdien viņš palika nepārspēts arī kvalifikiācijā. Tiesa, sacīkstē viņam nācās izbaudīt satraucošus mirkļus, jo formulai sacensību sākumā bija tehniskas problēmas.

Rikjardo trasē aizvadīja prefektu nedēļas nogali, jo pirms tam bija ātrākais arī trīs treniņbraucienos, sagādājot Red Bull komandai skaistu dāvanu, jo šī vienība nedēļas nogalē aizvadīja savu 250. F-1 Grand Prix sacīksti.

Tikmēr otrais svētdien bija Ferrari pilots Sebastjans Fetels no Vācijas, kamēr trešo vietu ieņēma pašreizējais pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ar Mercedes.

Rikjardo 78 apļus Montekarlo ielās veica stundā, 42 minūtēs un 54,807 sekundēs, par 7,336 sekundēm pārspējot Fetelu, kamēr Hamiltons atpalika jau par 17,013 sekundēm.

Austrālietim šī bija otrā uzvara šosezon sešos aizvadītajos F-1 posmos, kā arī septītā karjerā. Panākums viņam ļāva pakāpties uz trešo vietu kopvērtējumā, kur līderis ir Hamiltons, bet otrais Fetels.

Uzreiz aiz goda pjedestāla palika soms Kimi Reikenens ar Ferrari un viņa tautietis Valteri Botass ar Mercedes, sešinieku noslēdzot francūzim Estebanam Okonam no Force India komandas.

Pie kopvērtējuma punktiem tika arī francūzis Pjērs Gaslī (Toro Rosso), kurš bija septītais, tālāk sekojot vācietim Niko Hilkenbergam (Force India) un nīderlandietim Maksam Verstapenam (Red Bull), kurš sacīksti sāka no pēdējās starta vietas, jo pēc sestdien piedzīvotās avārijas trešajā treniņu braucienā, nepiedalījās kvalifikācijā. Savukārt desmitnieku noslēdza Renault spāņu pilots Karloss Sainss juniors.

Kopvērtējumā pēc septītā posma sacensībām līderpozīcijā ar 110 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 96 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 72 punktiem ir Rikjardo. Vēl sešiniekā ar 68 punktiem ir Botass, 60 punktus izcīnījis Reikenens, bet 35 Verstapens.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 178 punktiem atrodas Mercedes, kamēr Ferrari komandai ir 156 punkti, bet trešā ar 107 punktiem tikmēr ir Red Bull.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi