Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Sainss svin 33. uzvaru Dakaras posmos un kļūst par līderi

Spānijas autosportists Karloss Sainss otrdien svinēja uzvaru prestižā rallijreida Dakara trešajā posmā un kļuva par kopvērtējuma līderi vieglo automašīnu ieskaitē.

2010. un 2018.gada čempions Sainss, kurš startē ar "Mini" spēkratu, karjeras laikā uzvarējis 33 rallijreida "Dakara" posmos.

Sainss 427 kilometrus garo posmu kalnainajā un smilšainajā apvidū pabeidza trīs stundās 48 minūtēs un vienā sekundē. Trīs minūtes un 31 sekundi viņam zaudēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota"), bet četras minūtes un 19 sekundes lēnāks bija polis Jakubs Pšigoņskis ("Mini"). Pirmās formulas bijušais pilots Fernando Alonso ("Toyota") otrdien finišēja piektais.

Pērnā gada čempions Atija finišēja ar vienu tukšu riepu un brauciena laikā saskārās ar navigācijas problēmām.

"Bija laba diena, pēc kuras kopvērtējumā esam otrie. Rītdien startēsim aiz Sainsa, un cerams, uzrādīsim labu laiku. Šonedēļ jābrauc mierīgi, bet nākamnedēļ jābūt jau ātrākiem, jo būs vairāk smilšu kāpu," pēc finiša pauda Atija.

Sainss Atiju kopvērtējumā apsteidz par četrām minūtēm un 55 sekundēm, bet astoņas minūtes un deviņas sekundes atpaliek argentīnietis Orlando Terranova ("Mini").

Motociklu klasē ātrākie trīs bija "Honda" braucēji. Uzvarēja amerikānis Rikijs Brebeiks, kurš finišēja pēc trim stundām 29 minūtēm un 31 sekundes, piecas minūtes un 56 sekundes lēnāks bija čīlietis Hosē Ignasio, bet septiņas minūtes un 22 sekundes atpalika argentīnietis Kevins Benjavidess.

Līderis kopvērtējumā ir Breibeks, četras minūtes un 43 sekundes zaudē Benjavidess, bet sešas minūtes un divas sekundes lēnāks ir austrietis Matīass Valkners (KTM). Pērnā gada čempions Tobijs Praiss no Austrālijas (KTM) zaudē teju 12 minūtes un atrodams sestajā vietā.

Šajā posmā bija vairāki smagi kritieni, visvairāk ciešot francūzim Adrjēnam van Beverēnam ("Yamaha"), kurš izstājās jau trešajā kilometrā.

Trešdien ceturtajā posmā auto un moto sportisti veiks 453 kilometru distanci, kurā būs gan smilšu lauki, gan grants sekcijas. Pa ceļam viņiem būs iespējas vērot skaistos Nabatejas tempļus.

"Dakaras" rallijreids norisinās 42.reizi un šogad sacensības pirmo reizi notiek Saūda Arābijā. Rallijreids 12 posmu garumā noslēgsies 17.janvārī ar finišu Rijādas izklaides parkā "Qiddiya".

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Kataras autosportists Nasers Al-Atija, bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca austrālietis Tobijs Praiss.

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā. Plānots, ka Saūda Arābija sacensības uzņems turpmākos piecus gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi