Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Solbergs domā par startēšanu WTCC kopā ar Lēbu

Pazīstamais norvēģu WRC pilots Peters Solbergs nopietni apsver iespēju nākotnē startēt WTCC salonmašīnu pasaules čempionātā, lai atkal cīnītos ar savu seno konkurentu Sebastianu Lēbu.

Šogad Solbergs vairs WRC čempionātā nepiedalās, kamēr Lēbs startēs vien četros posmos. Tieši Solbergs ir pēdējais pilots, kurš izcīnīja pasaules čempiona titulu rallijā pirms deviņu gadu dominanci iesāka Lēbs. Jau šobrīd ir zināms, ka 2014. gadā Lēbs kopā ar “Citroen” komandu debitēs WTCC šosejas sacīkstēs, un arī Solbergam esot izteikts konkrēts piedāvājums startēt šajā čempionātā.

“WTCC ir tikai viena no iespējām, taču tas, ka es tur atkal varētu sacensties ar Lēbu, liek man uz to skatīties nopietni,” intervijā britu žurnālam “Autosport” izteicies Solbergs. “Tas būtu fantastiski un mans mērķis, protams, būtu viņu uzveikt.”

Solbergs piebilst, ka šobrīd aizvada pārrunas arī ar dažādām šosejas izturības sacīkšu komandām un viena no iespējām ir startēt Skandināvijas salonautomobiļu čempionātā (STCC). Tāpat nopietni tiek apsvērta iespēja startēt rallijkrosā, kur norvēģis savulaik uzsāka savu karjeru.

“Rallijkrosā es pat varētu braukt ar savu komandu,” viņš saka. “Un arī tas būtu interesanti. Šogad Eiropas čempionātam ir jauni vadītāji un tas tiks plašāk atspoguļots televīzijā, kā arī presē. Drīzumā man ir jāizlemj, taču iespēju ir daudz un rallijkrosam es pat varētu būvēt savu mašīnu.”

Tāpat Solbergs vēlas piedalīties ASV notiekošajās “X-Games” sacensībās, kur nereti apgrozās labākie rallijkrosa braucēji. Pērn zelta medaļu debijā tur ieguva Lēbs, kurš arī gribētu “X-Games” startēt vēl. Tur būtu iespēja sacensties arī ar rallijkrosa braucēju un bijušo WRC čempionu Markusu Gronholmu, kuram gan pagājušajā gadā treniņos gadījās piedzīvot smagu avāriju.

“Būtu interesanti piedalīties kādās rallijkrosa sacensībās,” izteicies Lēbs, dodot cerību Solbergam, ka arī šajā kategorijā viņu ceļi tuvākajā laikā atkal varētu krustoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi