Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Somija gaida Gronholma sekotājus

Latvijas ekipāža Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons sarežģītajā Somijas rallijā pērn patīkami pārsteidza ar izcīnīto trešo vietu N4 klasē. Šogad viņi nestartēs, bet savu, komandas un Latvijas mundieri centīsies spodrināt Andis Neikšāns, kurš kopā ar stūrmani Pēteri Dzirkali klusībā cer uz labāko desmitnieku N4 klasē.

"Māra ekipāžas sasniegto atkārtot būs ļoti grūti, jo šogad Somijas rallijs ir arī pasaules čempionāta posms N klasēs. Tātad būs divreiz vairāk labu braucēju nekā pērn," Andis skaidroja situāciju pirms LMT komandas izbraukšanas uz Somiju. N4 klasē pieteikušās 38 ekipāžas.

Andis tā sauktajās Somijas 1000 ezeru sacīkstēs piedalīsies trešo reizi. 2005.gadā viņš kopā ar stūrmani Edgaru Utānu kopvērtējumā ieņēma 29.vietu, bet gadu vēlāk rūtoto finiša karogu neieraudzīja.

Spilgtāko ierakstu ģimenes hronikā izdarījis vecākais brālis Māris, kurš pērn, piesardzīgi braucot, kopvērtējumā ierindojās 20.vietā, bet N4 klasē kāpa uz pjedestāla. Kritiķi pēc tam norādīja, ka Māra auto esot burtiski vilcies pa trasi, tomēr fakts paliek fakts — viņš iebrauca trijniekā, kamēr auļotāji izcēlās atsevišķos ātrumposmos, taču jau nākamajos iepazinās ar grāvjiem vai kokiem un izstājās.

Andis solīja, ka vērā ņems ne tikai savu, bet arī brāļa pieredzi. "Tas jau nav vārdos aprakstāms," 23 gadus vecais pilots atzina, ka braukšana nāk no sajūtām. Stratēģija būšot vienkārša — jāsāk piesardzīgi, bet, ja braukšana ies no rokas, temps jākāpina. "Noteikti neforsēsim. Pērn tas par visiem simt procentiem attaisnojās," Andis vēl un vēl piesauca veiksmīgo brāļa piemēru.

No Baltijas valstīm pieteikušās septiņas ekipāžas — vēl divas no Lietuvas un četras no Igaunijas. Pēc Marko Martina noiešanas no skatuves Baltijā patlaban skanīgākā ir Urmo Āvas Kuldara Sika ekipāža. "Āva varētu pārsteigt. Iespējams, pat finišēs labāko piecniekā," Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretārs Andris Berķis ir drošs, ka ātrais igaunis uzvarēs kādā no 23 ātrumposmiem.

Tomēr tik viltīgais, ātrais, sarežģītiem tramplīniem un līkumiem bagātais Somijas rallijs ir izteikta mājinieku sacīkste. "Uzvarēs Hirvonens vai Latvala," ja būtu jāliek likmes, Berķis sliektos paļauties uz šiem somiem. Viņam spilgti atmiņā iespiedusies pērnā cīņa starp Hirvonenu un Somijā neuzvaramo Markusu Gronholmu. Pēdējais, kurš Somijā palika nepārspēts septiņas reizes, karjeru beidzis, tāpēc mājinieki cer uz sekotājiem.

Pašreizējā pasaules čempionāta līdera Miko Hirvonena trumpis ir stabilitāte. Viņš guvis punktus visos astoņos šā gada WRC posmos. Tuvākais sekotājs pasaules čempions Sebastjans Lēbs iekrājis visvairāk uzvaru (piecas), taču divas reizes palicis uz nulles. Līdz sezonas beigām vēl septiņi posmi, un galvenā cīņa par titulu vēl tikai priekšā, jo abus līderus šķir vien trīs punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi