Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Startē garākā F-1 sezona vēsturē: Paredz niknāku spēkošanos

Garākajā sezonā Pirmās formulas (F1) čempionāta vēsturē Luiss Hamiltons centīsies turpināt savu un Mercedes komandas dominanci autosporta karaliskajā klasē.

"Joprojām man ir sev jāiekniebj, lai pierastu pie domas, ka jaunībā pēc skolas mēdzu vērot Airtonu [F1 leģendu Airtonu Sennu], bet nu aizvadīto sacīkšu un rezultātu ziņā esmu viņam līdzvērtīgs. Tomēr viņam joprojām ir vairāk sasniegumu nekā man, tāpēc man ir jauni mērķi, kurus sev izvirzīt," 31 gadu vecais brits ir apņēmības pilns nosargāt titulu. Trīskārtējais pasaules čempions ir izteikts šīs sezonas favorīts, bet par viņa galvenajiem konkurentiem tiek uzskatīti komandas biedrs Niko Rosbergs, kā arī Ferrari piloti, īpaši jau Sebastiāns Fetels, kuru Hamiltons pēdējos gados gāzis no troņa. Šīs sezonas spēku samēru vērtēsim pirmajā posmā Melburnā, kura kvalifikācija sestdien sāksies pulksten 8, bet sacīkstes - svētdien pulksten 7 no rīta. Tiešraide Viasat Sport Baltic kanālā.

"Cīņa atkal kļūs nikna," Mercedes komandas vadītājs Toto Volfs prognozē sacensību starp komandas biedriem Hamiltonu un Rosbergu. Tajā pēdējās divās sezonās, kad vācu autoražotājs dominējis šajā sportā, brits izgrieza pogas kolēģim - konkurentam. "Ir līdzīgi kā pirms lieliem boksa mačiem, kad cīkstoņi rada naida un strīdus atmosfēru, lai mudinātu vēl vairāk cilvēku ieslēgt televīziju. Apsolām šiem abiem ļaut noskaidrot savus rēķinus trasē," komandas boss devis zaļo gaismu atklātai cīņai, neuzspiežot komandas intereses. Rosbergs pagājušo sezonu pabeidza ar triju uzvaru sēriju, taču jāņem vērā, ka tās viņš guva brīdī, kad Hamiltons jau bija nodrošinājis titulu.

Hamiltons neaizmirst arī pārējos konkurentus, pirmkārt, jau Ferrari. "Domāju, ka viņi būs mums daudz tuvāk, nekā paši runā. Domāju, ka viņi pārsteigs. Viņi ierodas piezemēti, bet tēmē augstu."

Visu par jauno F-1 sezonu lasiet piektdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi