Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Startēs pēdējais čempionāts WRC klasē

Nedēļas nogalē ar Īrijas ralliju sāksies 2009.gada pasaules rallija čempionāts. Prestižo autosacīkšu 37.sezonā dalībnieki sacensības sāks un beigs Britu salās — noslēguma rallijs oktobra beigās paredzēts Velsā. Šogad pēdējo reizi spēcīgākie tiks noskaidroti WRC klasē. Nākamgad izmaksu samazināšanas dēļ tā pārtaps par S2000.

Gatavošanās S2000 FIA paziņojums par elites klases likvidēšanu sekmēja Suzuki un Subaru komandu aiziešanu no WRC, lai sāktu darbu pie S2000 klases automobiļiem. Pēdējie gan pastarpināti būs pārstāvēti arī šogad, jo Adapta komanda jau iepriekš bija noslēgusi līgumu ar Subaru apkalpotāju Prodrive, un tā izmantos šīs firmas automašīnas. Lai samazinātu komandu izmaksas, šogad plānots atteikties no tradicionālajām šaurajām ziemas riepām. To vietā tiks lietots Pirelli ražojums, kura izmēri ir tādi paši kā WRC grunts seguma riepām. No šā gada FIA sākusi īstenot posmu rotācijas principu. Vienas sezonas kalendārs saīsināts no 15 uz 12 rallijiem, taču neviens rallijs nenotiks divus gadus pēc kārtas un katros divos gados notiks 24 dažādi ralliji. Saskaņā ar jauno sistēmu šogad sacensību kalendārā paredzēti Īrijas, Norvēģijas, Kipras, Portugāles, Polijas un Austrālijas ralliji. Savukārt sacensības Montekarlo, Zviedrijā, Meksikā, Jordānā, Turcijā, Vācijā, Jaunzēlandē, Francijā un Japānā atgriezīsies nākamgad. Favorīti nemainās Pagājušajā sezonā dominēja kopvērtējuma uzvarētājs francūzis Sebastjens Lēbs (Citroen) un soms Miko Hirvonens (Ford). Abi sportisti sadalīja visas uzvaras iepriekšējās sezonas posmos (lauvas tiesu no tām izcīnīja Lēbs), bet tuvākie sekotāji Dani Sordo un Jari-Mati Latvala palika tālu aizmugurē. Pērn labi sevi pieteica talantīgais francūzis Sebastjens Ožērs, kurš uzvarēja junioru ieskaitē. Lielākās neskaidrības starpsezonā sagādāja bijušais Subaru braucējs norvēģis Peters Solbergs. Vispirms pazīstamais pilots pieļāva iespēju pievienoties Subaru "mantiniekiem" Adapta. Tad parādījās informācija, ka viņš vēlas dibināt pats savu komandu, bet pirms pāris nedēļām Norvēģijas mediji paziņoja, ka Solbergs iegādājies Citroen markas automašīnu, ko pats sportists noliedz. Skaidrs gan ir viens — pirmajā posmā Īrijā viņš nestartēs, taču ir pieteicies Norvēģijas rallijam, kas paredzēts februāra vidū. Sportists ir apbēdināts, ka pirmo reizi kopš 2000.gada viņš nepiedalīsies sezonas atklāšanas posmā. Tikmēr dalību visos 12 posmos apstiprinājis Petera vecākais brālis Henings Solbergs, kurš brauks Ford komandā.Neikšāns visu sezonu Šogad pasaules čempionātā vēl vairāk būs jūtama Latvijas elpa, jo pilnu starptautisko sezonu cer aizvadīt Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkali, kuri pārstāvēs LMT/Vergina Inforally Team. Grieķijas uzņēmums Vergina Inforally sola nodrošināt komandai loģistikas pakalpojumus. Komanda startēs sērijveida pasaules autorallija čempionātā (PWRC), kura posmi notiek vienlaikus ar WRC čempionāta posmiem. Tiesa, ne visiem — pirmās sacensības šajā klasē paredzētas februārī Norvēģijā. Līdz šim mūsu sportisti piedalījušies tikai atsevišķos pasaules čempionāta posmos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules autorallija čempionāts

Kalendārs
30.I-1.II Īrija
13.-15.II Norvēģija (arī PWRC)
13.-15.III Kipra (PWRC
3.-.IV Portugāle (PWRC)
24.-26.IV Argentīna (PWRC)
22.-24.V Sardīnija (PWRC)
12.-14.VI Akropole (PWRC)
26.-28.VI Polija
31.VII-2.VIII Somija
4.-6.IX Austrālija (PWRC)
2.-4.X Katalonija
23.-25.X Velsa (PWRC)

VIEDOKLIS

Andis Neikšāns, LMT/Vergina Inforally Team pilots

"Latvijas čempionāta pirmo posmu, kurš šonedēļ notiks Lietuvā, izmantosim kā treniņu un necīnīsimies par rezultātu. Brauksim ar treniņu mašīnu un treniņa tempā. Par spēku samēriem PWRC klasē šobrīd neko nevar prognozēt, jo daudzos pieteikumos ir tikai komandu nosaukumi. Skaidrība viesīsies pēc pirmajiem posmiem. Varbūt cīnīsimies par iekļūšanu piecniekā, varbūt — desmitniekā. Ietekmēs arī tas, ka lielā daļā ralliju brauksim pirmo reizi — nezināmas trases un apstākļi. Meklējam arī papildu finansiālos atbalstītājus."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi