Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Sūlbergs ārvalstu medijiem turpina slavēt Rīgā gaidāmo PČ rallijkrosā posmu

Sūlbergs jau iepriekš izteicis daudz atzinīgu vārdu par Latviju un gaidāmo Pasaules čempionāta posmu. Portālam Go4speed viņš atzina, ka ir patīkami pārsteigts par Latviju, tās ēdienu un cilvēkiem, kuri esot atsaucīgi un draudzīgi. Vēl Sūlbergs  norādīja, ka, viņaprāt, Latvijas trase būs lieliska, jo mežā tā būšot gluži kā rallijā, kas norvēģu braucējam nav sveša vide.
Norvēģu autosportists Peters Solbergs, kura kontā ir pasaules rallija un rallijkrosa čempiona tituli, turpina atzinīgi izteikties par Latviju un šeit plānoto pasaules rallijkrosa čempionāta posmu, kas Rīgā notiks 2016. gada oktobrī. 

Sūlbergs britu autosporta portālā “The Checkered Flag” izteicies - viņš ir priecīgs, ka 2016.gadā viens no rallijkrosa čempionāta posms būs Latvijā. “"Tas būs lieliski, ka varēsim doties uz Rīgu. –Skaista vieta, kur ir daudz motoru sporta fanu. Taču žēl, ka no kalendāra pazudīs Itālijas un Turcijas RX posmi," atzina Sūlbergs.

Sūlbergs 2003. gadā uzvarēja pasaules čempionātā rallijā (WRC), kļūstot par pirmo norvēģi, kurš izcīnījis šo titulu. Pēc pāriešanas no rallija uz rallijkrosu, 2014. gadā Solbergs izcīnīja pasaules čempiona titulu arī rallijkrosā (RX), kļūstot par pirmo šī čempionāta uzvarētāju un vienīgo autosportistu, kuram “pieder” divi FIA čempionu kausi (WRC un RX Rallycross). Arī šobrīd, kad līdz 2015. gada sezonas beigām atlicis viens posms, Peters Solbergs ir kopvērtējuma līderis. Viņam ir nepieciešami tikai pieci punkti, lai nodrošinātu sev otro čempiona titulu.

2016. gada Pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā pirmo reizi iekļautais posms Rīgā ir nebijis notikums Latvijas autosporta vēsturē. Latvijas posms notiks no 1. līdz 2. oktobrim, un tas būs desmitais no kopumā paredzētajiem 12. Latvijas posmu rīko Raimonds Strokšs ar savu komandu no “RA Events”, kas jau vairākus gadus veiksmīgi organizē Eiropas Rallija čempionāta posmu “Rally Liepāja” un Latvijas rallija čempionāta posmu “Rallijs Talsi”. Strokšs ir Latvijas čempions rallijā, kurš nu apņēmies starptautisko autosporta saimi iepazīstināt ar Latviju, un panākt arvien vairāk pasaules līmeņa sacensību organizēšanu tepat mūsu ceļos un trasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi