Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Uģis Gross cīnīsies par iekļūšanu Pasaules kausa trijniekā

Nedēļas nogalē Malaizijā notiks  šīs sezonas  pasaules kausa izcīņas pēdējais ceturtais posms ātrumlaivu F- 2 klasē. Pirms Malaizijas ceturtajā vietā kopvērtējumā ir „Kalnciems Racing Team” pilots Uģis Gross, informē komandas pārstāvji.Pasaules kaus kopvērtējumā pārliecinoši pirmais ir britu pilots Kolins Dželfs, taču uz iekļūšanu labāko trijniekā ir vairāki pretendenti.

Šobrīd otrajā pozīcijā atrodas zviedrs Jūnass Andersons, taču viņš piektdien startē F- 1 posmā Apvienotajos Arābu Emirātos un Malaizijai nav pieteicies. Trešais ir brits Ovens Dželfs, bet ceturtais Uģis Gross. Piektajā vietā ir itālietis Alekss Karella, sestais — francūzis Žans Baptī Tomā. Visi šie sportisti pretendē uz medaļām, jo punktu starpība nav liela un visu izšķirs svētdien paredzētās sacensības Malaizijā. Par uzvaru posmā var nopelnīt 20 punktus, otrā vieta dod 15, trešā – 12,  ceturtā – 9 , piektā – 7 utt. Viens no 2008.gada labākajiem tehnisko sporta veidu sportistiem valstī Uģis Gross ir apņēmības pilns, taču arī piesardzīgs.  Šādās sacīkstēs daudz ko var izšķirt nejaušība un kāds tehnisks defekts, tieši šī iemesla dēļ iepriekšējā posmā Saūda Arābijā nācās samierināties ar devīto vietu. Pagaidām Malaizijā gan viss kārtībā un brīvajos treniņos „Kalnciems Racing Team” pilots bija otrais aiz sezonas līdera Kolina Dželfa. Tiesa, tūdaļ aiz Grosa arī viņa divi nopietnākie sāncenši Tomā un Karella. Malaizijas  posmam pieteikušies 16 piloti, sezonā kopumā startējuši 23 sportisti. Šoreiz sacensības rīkotas kopā ar Malaizijas lielo karnevālu Kotakinabalu un ilgs trīs dienas. Brauciens tiks aizvadīts vienā no Dienvidķīnas jūras līčiem un katrā aplī būs piecas bojas — četri pagriezieni pa kreisi un viens pa labi. Sestdien sportistiem būs jāveic ātrumbrauciens, tāpat arī mach race, pašas sacensības būs svētdien. Ātrumbraucienu  vērtējumā pirms pēdējā posma Uģis Gross ir līderis, bet mach race — septītais, tomēr šīs disciplīnas ir tikai iesildīšanās sacīkšu braucienam. Šogad Kontinentālā kausa izcīņā Uģis Gross četru sacensību seriālā ieņēma otro vietu aiz Kolina Dželfa un bija trešais Eiropas čempionātā. Pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, šogad tiek startēts tikai F-2 sacīkstēs, kaut pērn Gross kļuva par pirmo latviešu pilotu, kurš izmēģinājis spēkus F-1, turklāt tiekot pie ieskaites punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

pp

F-2
Pasaules kauss
Kopvērtējums pēc 3 posmiem

1. Kolins Dželfs    Lielbritānija    45
2. Jūnass Andersons    Zviedrija    29
3. Ovens Dželfs    Lielbritānija    27
4. Uģis Gross    Latvija    21
5. Alekss Karella    Itālija    20
6. Žans Baptī Tomā    Francija    20
…14. Mārtiņš Bergholcs    Latvija    1
…15.-23.Uvis Slakteris    Latvija    0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi