Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Uģis Gross startēs pasaules čempionāta 2.posmā F-1 uz ūdens

Latvijas ūdens motosportists Uģis Gross piektdien un sestdien Somijā piedalīsies pasaules čempionāta otrā posma sacensībās prestižākajā ātrumlaivu klasē F-1 uz ūdens, informē Kalnciems Racing Team.Kārtējais posms notiks Lahti Vesijarvi ezerā un pēc jaunā reglamenta tiks aizvadītas divas sacensības – viens brauciens piektdien pēcpusdienā, otrs sestdien.

Katrās sacīkstēs jābrauc 30 minūtes plus divi apļi, skaitot no līdera.Pēc Portugālē aizvadītajām pirmā posma sacensībām U.Gross kopvērtējumā ir 12.vietā – pirmajā braucienā izdevās iegūt sesto vietu, otrā brauciena vidū dzinēja defekta dēļ nācās izstāties. Viņa komandas biedrs, deviņkārtējais pasaules čempions Gvido Kapelīni līdz finišam netika abos braucienos.Pēc Portugāles posma Kapelīni bijis ļoti apmierināts ar Uģa sniegumu un intervijā televīzijā izteicās, ka sezonas beigās Gross kādā no posmiem varētu kāpt arī uz goda pjedestāla.Uģis Gross ir labi sagatavojies Somijas posmam – vēl pagājušajā nedēļā Kapelīni treniņu bāzē kārtīgi pārbaudīta tehnika un veikti izmēģinājuma braucieni. „Tehnikai šādās divu dienu sacīkstēs ir ļoti liela nozīme, tādēļ pārbaudīsim visu līdz pēdējam sīkumam. Abi sacīkšu motori ir pārlasīti no jauna, un jācer, ka šoreiz viss būs kārtībā,” citēts U.Gross. U.Gross startē ar Itālijā ražotu DAC laivu, viņam šosezon 75.numurs, un mehāniķos ir gan Latvijas meistari Pēteris Ukrins un Ints Sniķeris, gan arī palīgi no Gvido Kapelīni komandas, radiovīra funkcijas veic Ričards Kalnciems.Lahti F-1 uz ūdens notiek jau piekto gadu, un sacensības ir visai populāras. Somu pilots Sāmi Sēlio 2007.gadā kļuva par pasaules čempionu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi