Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Vaidavas kausu MX1 klasē otro gadu pēc kārtas iegūst Justs

39. Vaidavas kausa izcīņa motokrosā apliecināja , ka tās joprojām ir vienas no sportistu un skatītāju iecienītākajām motokrosa sacensībām Latvijā. Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē, pieturoties lieliskiem laika apstākļiem, noritēja aizraujošas spēkošanās divu dienu garumā, jo vienlaicīgi ar tradicionālo Vaidavas kausu izcīņu notika arī Latvijas čempionāta 2. posms.  

Sacensībās piedalījās vairāk kā 400 sportistu, pārstāvot 6 valstis: Latviju, Igauniju, Lietuvu, Krieviju, Somiju un Nīderlandi.  

MX1 klasē uzvaru  un visspožāko Vaidavas kausu, tāpat kā pērn,  izcīnīja  Augusts Justs (komanda Motosports Racing Team), pārspējot otrās vietas ieguvēju Tomu Macuku  no komandas Rodeo, trešajā vietā – motokrosa leģenda Lauris Freibergs (FFF Sporta klubs).

Dāvis Ivanovs  no komandas MX Moduls uzvarēja MX2 klases vērtējumā. Goda pjedestāla nākamajās vietās MX Ādaži sportisti -  vecmeistars Leons Kozlovskis  un  tālākā lēciena rekorda (49 m) autors Jānis Kārkliņš.

Blakusvāģu klasē nopietnā 29 ekipāžu konkurencē vietu sadalījums noskaidrojās tikai pēdējā aplī. Vaidavas kausu  nopelnīja ekipāža, kuras sastāvā brauca  Etjēns Baks no Nīderlandes un  Kaspars Stupelis. Ar otro vietu šoreiz jāsamierinās Jānim un Laurim Daideriem,  trešajā vietā -  Māris Rupeiks un Elvijs Mucenieks.

Par prieku mājiniekiem, Vaidavas kausu Mini MX klasē izcīnīja Motokluba Ape pārstāvis Raivis Levans, tālākajās vietās Matīss Dābols (MK Elkšņi) un  Klauss Olivers Pajuri no Igaunijas.

Vairāk kā 100 lielu un mazu sportistu  no visas sirds cīnījās atraktīvajā Zelta mopēda sacīkstē. Divos vērtējumos - Sporta  un standarta  klasē - veiksmīgākais bija Ainārs Karro, bet divātrumu mopēdiem - Agris Supe. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi