Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vēbers un Šūmahers sodīti, Senna apžēlots

Singapūras GP sacīkstes izskaņā sākās incidentu un sadursmju sērija, kas neplaika bez tiesnešu uzmanības.

Ļoti smagās un garās sacīkstes izskaņā pilotu koncentrācijas līmenis kitās un visdrīzāk tieši tas noveda pie kļūdām un incidentiem, kurus tiesnešu kolēģija nepaguva izskatīt sacīkstes gaitā.

Jau pēc sacīkstes tiesneši, kuru kolēģijā šajā nedēļas nogalē bija arī Alans Maknišs, nolēma, ka jāsoda Marks Vēbers par apdzīšanas manevru, kas veikts ārpus trases. Tas notika cīņā ar Kamui Kobajaši “Memorial Corner” līkumā, kur “Red Bull” pilots izbrauca ārpus trases robežām, tomēr vēlāk neatdeva pozīciju. Vēbers saņēma 20 sekunžu sodu jau pēc finiša un tā rezultātā atkrita uz 11.pozīciju, uzdāvinot savu 10.vietu un vienu punktu Serhio Peresam.

Tāpat 10 starta pozīciju sods uz nākamo posmu piešķirts Mihaelam Šūmaheram, kurš 38.aplī no trases izsita Žanu Ēriku Verņē. Incidents notika pēc drošības mašīnas perioda un vēlāk pats Šūmahers skaidroja, ka nav bremzējis par vēlu, tomēr bremžu sistēma nav reaģējusi un tāpēc viņš bremzējis no visa spēka, nobloķējis riteņus, lai trieciens būtu pēc iespējas mazāks. Tiesneši atzina, ka tas ir otrais līdzīgais incidents Šūmaheram šajā sezonā un nolēma sodīt vācieti.

Pēc sacīkstes tika izskatīts arī incidents starp Felipu Masu un Bruno Sennu, kad ar kontakta cīņu “Ferrari” pilots apdzina savu tautieti. Tomēr tiesneši nolēma nesodīt Sennu, jo tika konstatēts, ka “Williams” pilots pirms pagrieziena ir ieņēmis normālo trajektoriju un Felipes Masas sūdzības nav pamatotas. “Ferrari” pilots presei atzina, ka Senna ir mēģinājis viņu iespiest sienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi