Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zelta zirga trase uzņem MX1 un MX2 pasaules elites braucējus

Svētki pašam un līdzjutējiem — tā viens no labākajiem pēdējās desmitgades latviešu solomotociklu braucējiem Lauris Freibergs raksturo MX1 un MX2 pasaules čempionāta 10.posmu Ķegumā. Elites klašu braucēji Latvijā sacentīsies pirmo reizi. Sestdien treniņi un kvalifikācija, svētdien katrā klasē divi finālbraucieni.

MX1 klasē Latviju pārstāvēs Ivo Šteinbergs, Filips Kempelis, Lauris Freibergs, Dāvis Līvs un Mārtiņš Aleksandrovičs. Regulāru sacensību praksi pasaules čempionātā šogad gūst pirmie divi. Šteinbergs deviņos posmos iekrājis sešus punktus un kopvērtējumā ieņem 40.vietu. Kempelis startējis septiņos posmos, taču labāko 20 pulkā nav finišējis. Bagātākā pieredze ir Freibergam, kurš pērn pēc kārtējās smagās traumas lika punktu startiem elitē, priekšroku dodot sacensībām pašu mājās. Tomēr gadiem krātās zināšanas un iemaņas nekur nav zudušas.

"Protams, nevaru konkurēt ar braucējiem, kam ir rūpnīcas motocikli. Taču braukšu tik ātri, cik vien spēju," Freibergs būtu apmierināts par vietu labāko divdesmitniekā.

"Galvenais, lai visiem deviņiem letiņiem izdodas finišēt un lai pietiek enerģijas labi nobraukt. Labi būtu finišēt punktos, bet svarīgāk ir parādīt pienācīgu sniegumu."

MX2 klasē Latviju pārstāvēs Matīss Karro, Augusts Justs, Toms Macuks un Dāvis Ivanovs. Lielākās cerības tiek saistītas ar 17 gadu veco Karro, kurš steigā dziedē savainoto īkšķi. Sāpes vēl jūtot, bet startam būšot gatavs.

"Cerams, nebūšu aizmirsis, kā jādod gāze, un varēšu iepriecināt," smaidīja Karro. "Ar nepacietību gaidīju šo posmu. Braukt Ķegumā man patīk. Zinu visas špūrītes."

28 gadus vecais Lauris Freibergs uzskata, ka mājas trase puišiem palīdzēs. Vien jātiek galā ar atbildības izjūtu.

"Milzīgs gandarījums, ka beidzot tik prestižas sacensības notiks Latvijā. Pat Skandināvijā tādas nav rīkotas. Vairāk nekā desmit gadu esmu braukājis apkārt — startējis tālajā Grieķijā, Portugālē, Bulgārijā. Beidzot tas viss notiek tepat. Tie būs svētki," Lauris visus aicināja uz Ķegumu.

MX1 klasē pieteikušies 32, MX2 — 40 braucēji. Tikpat startēs arī veterānu Pasaules kausa izcīņā. Viņiem pirmais fināla brauciens sestdien plkst.18, svētdien — plkst.11.15 tieši pirms abiem fināliem MX2 (braucienu starti attiecīgi plkst.12.10 un 15.03) un MX1 klasē (plkst.13.10 un 16.03). Katra brauciena ilgums būs 35 minūtes plus divi apļi.

Biļetes uz Latvijas Grand Prix var nopirkt pie Zelta zirga trases ieejas. Uzrādot apstiprinošus dokumentus, bērniem līdz 13 gadu vecumam (ieskaitot), pensionāriem un invalīdiem ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Motokross

MX1 un MX2 pasaules čempionāta 10.posms Ķegumā

Sestdien plkst.10—12 brīvie treniņbraucieni, plkst.13.30—17.30 kvalifikācija.

Svētdien plkst.9.15—10.05 treniņbraucieni, plkst.12.10—16.40 finālbraucieni.

Kopvērtējums.

MX1. 1.A.Kairoli (Itālija) 338 punkti, 2.D.Filipaerts (Itālija) 297, 3.M.Nagls (Vācija) 293, 40.I.Šteinbergs (Latvija) 6.

MX2. 1.M.Muskīns (Francija) 324, 2.G.Polēns (Francija) 286, 3.D.Guarneri (Itālija) 264, 25.M.Karro (Latvija) 32.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi