Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tour Down Under kopvērtējumā uzvar Vains; Liepiņam vērtīgi UCI punkti

Svētdien Austrālijā ar piekto posmu noslēdzies sezonas pirmais pasaules tūres daudzdienu velobrauciens – Santos Tour Down Under. Noslēdzošajā posmā, kas bija kāpumiem bagāts, uzvarēja brits Saimons Jeitss, bet kopvērtējumā līdera godu nosargāja Džeijs Vains. Emīls Liepiņš posmā ierindojās 42. vietā, bet kopvērtējumā latvietim 46. pozīcija un desmit pasaules ranga UCI punkti, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Tūres noslēdzošajā posmā riteņbraucējus sagaidīja 112,5 kilometru garš posms ar četriem izteiktiem kāpumiem. Arī pēdējie deviņi kilometri veda kāpumā, kas izslēdza grupas finiša iespējamību. Latvijas čempiona Emīla Liepiņa (“Trek – Segafredo”) uzdevums bija palīdzēt komandas līderim cīņā par kopvērtējumu Antonio Tiberī, kurš saglabāja labas izredzes uz labāko sešinieku.

Tikmēr cīņā par pirmo vietu jaunā Austrālijas riteņbraukšanas zvaigzne Džeijs Vains (“UAE Team Emirates”) pirms pēdējā etapa tuvāko sekotāju Saimonu Jeitsu (“Jayco AlUala”) apsteidza par 15 sekundēm.

Visi izšķirošie notikumi risinājās pēdējā kāpumā, kad peletona rindas ar katru kilometru kļuva arvien plānākas. Lieliski kāpumā turējās Emīls Liepiņš, kurš tikai tā beigu daļā zaudēja kontaktu no līderiem. Pie tam, Emīls paveica arī sev uzdoto uzdevumu – palīdzēt priekšā būt Tiberī.

Kad līdz finišam bija palikuši nepilni divi kilometri, uzbrukumu veica Jeitss. Viņam spēja sekot kopvērtējuma līderis Vains un vēl viens austrāliešu riteņbraucējs Bens O'Konors (“AG2R Citroen”). Trijotne tā arī palika nenoķerta līdz pat finišam. Pēdējos metros nedaudz ātrāks izrādījās Jeitss, kurš izcīnīja uzvaru posmā. Uzreiz aiz viņa finišēja Vains, tādējādi droši nosargājot uzvaru tūres kopvērtējumā.

“Trek – Segafredo” līderis šajā posmā Antonio Tiberī finišā iebrauca ceturtajā vietā, vien 3 sekundes aiz līdera. Kopvērtējumā viņš no devītās vietas pakāpās uz astoto.

Emīls Liepiņš, kurš vēl piecus kilometrus pirms finiša atradās līderu pulkā, finišēja 42. vietā, 1 minūti un 37 sekundes aiz uzvarētāja. Kopvērtējumā Emīls ierindojās 46. vietā. Latvijas čempions nopelnīja arī desmit UCI pasaules ranga punktus, kas ļoti svarīgi arī Latvijai cīņā par pēc iespējas vairāk vietām uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm.

Jāatzīmē, ka tūres prologā un piecos etapos Emīls Liepiņš divas reizes finišēja labāko desmitniekā, izcīnot attiecīgi sesto un septīto vietu. Divos no etapiem, esot lieliskās pozīcijās, mūsu sportistu piemeklēja neveiksmes. Tā prologā, esot labāko sešiniekā, Liepiņš krita pēdējā līkumā, bet ceturtajā posmā, atrodoties otrajā vietā vien dažus desmitus metrus pirms finiša, Liepiņam uztriecās virsū itālietis Alberto Betiols. Kopumā mūsu sportists apliecināja, ka ir ļoti labā formā, kas ļauj cerētu uz augstvērtīgiem rezultātiem arī turpmāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi