Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Akermans izcīna otro uzvaru Giro d'Italia posmos, Neilands astotajā desmitā

Vācu sprinteris Paskāls Akermans no BORA - hansgrohe vienības trešdien svinēja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena Giro d'Italia piektajā posmā, kamēr Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās kontinentālās komandas Israel Cycling Academy ieņēma 71.vietu.

"Giro d'Italia" debitants Akermans šogad uzvarēja arī otrajā posmā. Kopumā viņam šajā sezonā ir piecas uzvaras.

Trešdien piektajā posmā riteņbraucējiem aukstos un lietainos laikapstākļos bija jāveic 140 kilometri ar vienu ceturtās kategorijas kāpumu. Pēdējā puskilometrā vadībā bija "Deceuninck - Quick Step" vienība, kas finiša spurtam mēģināja virzīt savu līderi Eliu Viviāni, taču nesekmīgi.

Sprintā pirmais finiša līniju šķērsoja Akermans, par mata tiesu pārspēdams kolumbieti Fernando Gavirju no "UAE-Team Emirates" vienības. Tikmēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa francūzis Arno Demarē no "Groupama - FDJ" komandas.

Lielā grupa, kurā bija arī Neilands, finišēja pēc trim stundām 15 minūtēm un 44 sekundēm, latvietim tiekot klasificētam 71.pozīcijā. Labākais no "Israel Cycling Academy" komandas bija itālis Dāvide Čimolai, kurš izcīnīja 11.vietu.

Jau ziņots, ka 2017.gada "Giro d'Italia" čempions Toms Dumulēns ceļgala savainojuma dēļ izstājies no šī gada velobrauciena. Otrdien Dumulēns piedzīvoja kritienu, kā rezultātā nevar turpināt sacensības, paziņoja viņa pārstāvētā "Sunweb" komanda.

Lielajā grupā finišēja arī kopvērtējuma līderis, slovēnis Primožs Rogličs no "Jumbo-Visma" komandas, tādējādi nemainot savu pozīciju. Rogličs par 35 sekundēm apsteidz britu Edamu Jeitsu ("Mitchelton-Scott"), bet trešais ir itālis Vinčenco Nibali ("Bahrain Merida") kurš līderim zaudē 39 sekundes. Tikmēr Neilands atpaliek desmit minūtes un 24 sekundes, kas viņam dod 108.pozīciju.

Jauno braucēju ieskaitē Neilands pašlaik ir 27.pozīcijā.

Neilands "Giro d'Italia" velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Debiju viņš piedzīvoja pērn, kad kopvērtējumā izcīnīja 73.vietu, bet jauno braucēju konkurencē - 16.pozīciju. Augstāko vietu viņš izcīnīja 11.posmā, kurā bija trīsdesmitais.

Šī gada "Giro d'Italia" velobrauciens 21 posma garumā ilgs līdz 2.jūnijam. Šogad prestižās sacensības notiek jau 102.reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi