Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ar pasaules čempiones Stūriškas dalību Valmierā notiks Ziemeļvalstu BMX čempionāts

Sestdien Valmierā vairāk nekā 420 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Norvēģijas startēs Ziemeļvalstu BMX čempionātā. Dalībnieku vidū redzēsim arī šovasar Glāzgovā zelta medaļu pasaules junioru čempionātā izcīnījušo Veroniku Moniku Stūrišku. Svētdien turpat norisināsies Crystal Dent BMX Latvijas kausa 8. posma sacensības.

Ziemeļvalstu BMX čempionāts norisinās jau vairākus gadus, tomēr Latvija šīs sacensības uzņems pirmo reizi. Par norises vietu izvēlēts mūsu valsts vadošais BMX centrs – Māra Štromberga BMX trase “Valmiera”. Sacensībām prestižu piešķirs arī UCI C1 kategorijas statusa iegūšana. Tas nozīmē, ka šeit varēs saņemt UCI pasaules ranga punktus.

Sacensībās redzēsim vairāk nekā 420 sportistus. Bez Latvijas klubu pārstāvjiem, dalību apstiprinājuši arī braucēji no Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Norvēģijas. No mūsu valsts pārstāvjiem startēs visi šobrīd vadošie  braucēji. Elites vīru grupā uz starta līnijas redzēsim Latvijas čempionu Kristenu Krīgeru (“Mītavas kumeļi”) un vicečempionu Mikusu Strazdiņu (“AKSSC Valmiera/ Tālava”).

Konkurenci abiem piedos mūsu vadošie U23 sportisti ar Kārli Pedraudzi un Mārtiņu Emīlu Treimani (abi “AKSSC Valmiera/ Tālava”) priekšgalā. Latvijas sportistiem lielāko konkurenci elitē sola izrādīt norvēģi ar savu līderi un stabilu Eiropas kausa braucēju – Sebastianu Aslarūdu priekšgalā. Uzvarētājs tiks noteikts trīs braucienu summā.

Junioru grupā gana lielā konkurencē izteiktais Latvijas līderis un sacensību galvenais favorīts ir “BMX Rīga/ RRS” braucējs Edgars Langmanis, kurš šosezon kļuva ne tikai par Latvijas, bet arī Eiropas čempionu.

Dāmu konkurencē kopā startēs gan elites, gan U23 un arī junioru sportistes. Lielākā uzmanība neapšaubāmi veltāma Pasaules čempionei junioru grupā Veronikai Monikai Stūriškai (“Silvas ziķeri/ Smiltenes BJSS”). Veronikai šīs būs pirmās sacensības pēc aizvadītā pasaules čempionāta. Konkurenci viņai sagādāt gatava kluba biedrene un mūsu vadošā elites braucēja Vineta Pētersone, talantīgā juniore Paula Kibare un arī kaimiņvalstu braucējas.

Tradicionāli aizraujošas un sīvas cīņas gaidāmas arī jaunatnes, bērnu un amatieru klasēs, kas sastāda pārliecinoši lielāko dalībnieku daļu. Sacensību sākums Štromberga trasē gaidāms pulksten 11:00.

Svētdien turpat norisināsies lielu popularitāti ieguvušais “Crystal Dent” BMX Latvijas kauss. No pulksten 11:00 ikvienam būs iespēja vērot aizraujošas un spraigas astotā posma sacensības, kurās startēs vairāk nekā 420 sportistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi