Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Blūms sezonas izskaņā Pasaules rangā ieņem 12. vietu

Aktuālajā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) MTB rangā Baltijas valstu pirmais numurs Mārtiņš Blūms zaudējis vienu pozīciju un tagad ieņem 12. vietu. Olimpiskajā nāciju rangā Latvija atrodas 21. pozīcijā, kas arī pēc šī kritērija dotu vienu vietu uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Latvijas pirmais numurs kalnu riteņbraukšanā Mārtiņš Blūms sacensību sezonu ir noslēdzis un jau sācis plānošanas darbus olimpiskajai sezonai. Šobrīd situācija ar Blūma izredzēm startēt Parīzes Olimpiskajās spēlēs nav nekādā veidā pasliktinājusies. Tieši pretēji. Viņš joprojām šī gada pasaules čempionātā ir labākais starp to valstu sportistiem, kuri aktuālajā olimpiskajā nāciju rangā atrodas ārpus TOP19 (garantētu vienu vietu).

Nācijas, kurām ir jāpievērš uzmanība, lai tās neizkristu no TOP19 ir Rumānija (17. vieta) un Dienvidāfrika (13. vieta). Svarīgi uzsvērta, ka pat no ranga izkrītot vienai no abām nācijām, Blūms joprojām pēc šī kritērija atlasās uz Parīzes OS. Tas tādēļ, ka pēc pasaules čempionāta rezultāta kvalificējas divi atlēti.

Ir noticis vēl viens būtisks pavērsiens. Aktuālajā Olimpiskajā nāciju rangā Latvija 99 nāciju vērtējumā ieņem 20. vietu. Ņemot vērā, ka priekšā atrodas Francija, kas saņems automātisko kvotu kā rīkotājvalsts, tieši Latvija ir pēdējā valsts, kura kvalificētos arī pēc šī kritērija. Pakausī Latvijai elpo Izraēla, kura iepaliek par vien 45 UCI punktiem.

Individuālajā rangā vīriešiem Mārtiņš Blūms, salīdzot pret nedēļu iepriekš, ir zaudējis vienu pozīciju un tagad ieņem augsto 12. vietu. Cēsinieks gada griezumā nopelnījis 1266 punktus. Mārtiņu apsteidzis Beļģijas pirmais numurs Jenss Šuermans. Galvgalī bez izmaiņām. Līderis ir šveicietis Matiass Fluckigers (1890), kuram seko viņa tautietis Nino Šurters (1812), TOP3 noslēdz franču braucējs Žordans Šarū (1664). Olimpiskais un pasaules čempions Toms Pidkoks saglabā desmito pozīciju.

Olimpiskajā nāciju ranga ar lielu atrāvienu pirmā ir Šveice (8987). Seko Francija (8148) un Itālija (6399). Dienvidāfrika 13. vietā atrodas ar iegūtiem 4030 punktiem, kamēr rumāņi 17. ir ar 3260. Latvijai nopelnīti 2308 punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi