Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ekvadorietis Karapass triumfē Giro d'Italia velobraucienā

Ekvadoras riteņbraucējs Rihards Karapass no Movistar komandas svētdien triumfēja prestižajā daudzdienu velobraucienā Giro d'Italia, kamēr Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās kontinentālās vienības Israel Cycling Academy savu otro Itālijas tūri noslēdza 100.vietā.

Karapasam, kurš vēl pirms dažiem gadiem bija amatieris, šis ir lielākais panākums karjerā. Pērn 26 gadus vecais ekvadorietis savā izlaušanās sezonā Giro d'Italia izcīnīja ceturto vietu.

Svētdien velobrauciens noslēdzās ar 21.posmu - 17 kilometru garu individuālo braucienu Veronā, kurā Karapass ieņēma 36.vietu, bet tas netraucēja svinēt uzvaru kopvērtējumā. Pirms pēdējā posma Ekvadoras riteņbraucēja pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija teju divas minūtes, kas 17 kilometros nav atgūstams. Karapass līdera rozā krekliņu ieguva 14.posmā, nosargājot to līdz tūres finišam.

Uzvaru pēdējā posmā svinēja amerikānis Čeds Haga no Sunweb vienības, kurš distanci veica 22 minūtēs un septiņās sekundēs. Vēl uz pēdējā posma goda pjedestāla kāpa divi Lotto Soudal vienības beļģu riteņbraucēji - pasaules rekordists stundas braucienā Viktors Kampenārtss un Tomā de Gents, kuri bija attiecīgi četras un sešas sekundes lēnāki.

Karapass uzvarētājam zaudēja minūti un 12 sekundes, taču tas nebija šķērslis čempiontitula izcīnīšanai.

Tikmēr Neilands pēdējā etapā izcīnīja 42.pozīciju, uzvarētājam zaudējot vienu minūti un 19 sekundes.

Itālijas tūri pabeidza 142 riteņbraucēji.

Karapass tuvāko sekotāju kopvērtējumā itāli Vinčenzo Nibali (Bahrain Merida) apsteidza par vienu minūti un piecām sekundēm, bet trešais bija Jumbo-Visma vienību pārstāvošais slovēnis Primožs Rogličs, kurš ekvadorietim zaudēja divas minūtes un 30 sekundes.

Neilands Karapasam zaudēja vairāk nekā četras stundas, kas deva 100.vietu. Jauno braucēju ieskaitē latvietis bija 25.pozīcijā.

Neilands Giro d'Italia velobraucienā piedalījās otro gadu pēc kārtas. Debiju viņš piedzīvoja pērn, kad kopvērtējumā izcīnīja 73.vietu, bet jauno braucēju konkurencē - 16.pozīciju. Augstāku vietu viņš izcīnīja šogad 11.posmā, kurā bija trīsdesmitais, bet trešdien posmā bija piektais un uzstādīja sev krietni augstāku latiņu.

Neilanda piektā vieta gan nav Latvijas rekords Giro d'Italia posmos, jo savulaik šeit etapos pie uzvarām tikuši Pjotrs Ugrjumovs un Romāns Vainšteins.

Šogad prestižās sacensības notika jau 102.reizi.

Pērn Giro d'Italia uzvarēja brits Kriss Frūms, kurš izlēma neaizstāvēt titulu, lai labāk sagatavotos Tour de France.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi