Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Evenepūls uzvar Vuelta a Espana un izcīna karjeras lielāko panākumu

Beļģijas riteņbraucējs Remko Evenepūls svētdien Madridē nodrošināja uzvaru sezonas trešās lielās tūres - Vuelta a Espana - kopvērtējumā.

Spānijas daudzdienu velobrauciens noslēdzās ar 96,7 kilometrus garu 21.posmu pa līdzenumu un finišu Madridē. 

"Quick-Step Alpha Vinyl" riteņbraucēju Evenepūlu un tuvāko sekotāju kopvērtējumā, spāni Enriku Masu ("Movistar") pirms pēdējā posma šķīra nedaudz vairāk kā divas minūtes. Noslēdzošajā posmā no kopvērtējuma vadošajiem sportistiem atrāvieni netiek veikti un brauciens tiek noslēgts draudzīgā gaisotnē, riteņbraucējiem izbaudot tūres pēdējo dienu, tādējādi tikai neveiksme varēja liegt Evenepūlam izcīnīt uzvaru.

Pēdējā posmā finiša spurtā uzvaru izcīnīja kolumbietis Huans Sevastjans Molano (UAE), trešais bija viņa komandas biedrs, vācietis Paskāls Akermans, bet pa vidu viņiem otro pozīciju ieņēma dānis Madss Pēdersens ("Trek - Segafredo"). Vadošā grupa posmu veica divās stundās 26 minūtēs un 36 sekundēs.

Evenepūls Masu kopvērtējumā apsteidza par divām minūtēm un divām sekundēm, bet gandrīz piecas minūtes zaudēja cits spānis Huans Ajuso (UAE). Sprinteru ieskaitē uzvarēja Emīla Liepiņa un Toma Skujiņa komandas biedrs Pēdersens, kalnu karaļa vērtējumā nepārspēts bija ekvadorietis Ričards Karapass ("Ineos Grenadiers"), bet jauno braucēju ieskaitē uzvarēja Evenepūls.

Līdzšinējā karjerā 22 gadus vecais Evenepūls uzvarējis Beļģijas, Algarves, Burgosas, Sanhuanas, Polijas, Dānijas un Norvēģijas daudzdienu velobraucienos, kā arī Sansevastjanas un Ljēžas-Bastoņas-Ljēžas klasikās. Spānijas tūrē viņš par kopvērtējuma līderi kļuva pēc pirmā kalnu posma, sestā etapa.

Iepriekšējos trīs gadus Spānijas daudzdienu velobraucienā uzvarēja Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, kurš 16.posmā piedzīvoja kritienu cīņā par bonusa sekundēm un izstājās no tūres. Otro gadu pēc kārtas "Vuelta a Espana" nestartēja neviens no Latvijas riteņbraucējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi