Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: 33 grādu svelmē aizvadīts ikgadējais Ķekavas velomaratons

Svētdien, 29. jūlijā, jau piekto gadu pēc kārtas norisinājās vērienīgais Ķekavas velomaratons, kas, neskatoties uz sevišķi tveicīgajiem laika apstākļiem, kuplā skaitā pulcēja visu paaudžu riteņbraukšanas entuziastus no Pierīgas un citiem Latvijas reģioniem, vēsta rīkotāji.

Apliecinājuši spēkus kādā no trim aizraujošām velo distancēm, sacensību dalībnieki baudīja vasarīgo brīvdienu un nodevās dažādām vilinošām izklaides aktivitātēm. Rezultatīvākie braucēji un radošākās komandas jau ierasti tika suminātas ar vērtīgām balvām no pasākuma organizatoriem un atbalstītājiem.

Kā pirmā distance Ķekavas velomaratona sacensības atklāja enerģiskais Bērnu brauciens, kurā savu cīņassparu nepagurdami apliecināja paši jaunākie dalībnieki vecumā līdz 12 gadiem, bet jau īsi pirms pusdienlaika starts tika dots plaši iecienītajai Tautas distancei. Līdzīgi kā iepriekšējos gados arī šoreiz tās dalībniekiem bija jāmēro 45 km garš ceļa posms Ķekava – Daugmale - Baldone, kas veda gan pa šoseju, gan arī pa grunts segumu, padarot trasi īpaši daudzveidīgu un izaicinājumiem bagātu. Sīvā konkurencē uzvarētāja titulu godam izcīnīja komandas ZZK pārstāvis Jānis Rubiks, kurš distanci pieveica 1 stundā un 8 minūtēs ar vidējo ātrumu 39,6 km/h, aiz sevis atstājot pārējos konkurentus.

Godpilno otro vietu vīru konkurencē ieguva Niklāvs Boļšis, kurš pārstāvēja komandu “Dobeles dzirnavnieks/FeelFree”, bet uzreiz aiz viņa ierindojās apvienības “Ķekavas novada sporta skola/Dobeles dzirnavnieks” sportists Devids Zikrātijs. Turpretī sieviešu kategorijā uzvaras laurus pārliecinoši plūca “Ķekavas novada sporta skolas/Dobeles dzirnavnieks” komandas braucēja Santa Sanija Jurgena, uzrādot teicamu laiku – 1h, 9 min. un 39 sek. ar vidējo ātrumu 38,8 km/h. Otra ātrākā braucēja bija rezultatīvā Adele Ilga Spigovska no komandas “ELKOR”, bet kā trešā finišēja viņas komandas biedrene Līga Actiņa (“ELKOR”). Abu sacensību grupu uzvarētāji balvā ieguva īpašo velomaratona specbalvu “Ķekavas grants”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi