Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

FOTO: Karstos laika apstākļos ar vērienu aizvadīts Elektrum Vienības brauciens

Divu dienu garumā Siguldā, valdot patriotiskai un sportiski azartiskai gaisotnei, aizvadīts 34. “Elektrum” Vienības brauciens. Uzvaras 99 kilometru sporta šosejas braucienā svinēja igaunis Karls Patriks Lauks un Krista Pūcīte. Tikmēr 40 kilometru kalnu divriteņu braucienā nepārspēti izrādījās Sandijs Kļaviņš un Evelīna Ermane-Marčenko. 49 kilometru Tautas distances dalībnieku vidū bija un godam distanci veica arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

“Elektrum” Vienības brauciens, kas ir vērienīgākais velo notikuma Latvijā, jau trešo gadu pēc kārtas norisinājās divu dienu garumā. Sestdien vairāki simti mazo pedāļu minēju, izcilos laika apstākļos, piedalījās bērnu Vienības braucienā. Pie balviņām tika ikviens dalībnieks.

Kulminācija tika sasniegta svētdien. Svētku laukumā valdīja sirsnīga, saviļņojoša un  ļoti patriotiska gaisotne. Ikviens braukt gribētājs varēja izvēlēties kādu no četrām distancēm. Pārliecinoši masveidīgākais bija Tautas šosejas brauciens. Pirms tā, dalībniekus uzrunāja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta vadītājs Aleksandrs Samoilovs, bet starta šāvienu veica Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš arī devās distancē, kompānijā ar Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidentu Sandi Āķi sekmīgi pievarot 49 kilometru garo trasi.

Distance veda no Siguldas uz Sēnīti, Murjāņiem, Loju, Sēju, Raganu un Turaidu. Īpaša uzmanība tika pievērsta drošībai. Tā, uz Turaidas kalna tika izvietotas brīdinošās zīmes un svilpēji. Braucienā piedalījās darba kolektīvi, draugu kompānijas, ģimenes un kaislīgi velo cienītāji. Uzvaras absolūtajos vērtējumos guva “Roadex” komandas sportists Ģirts Cirvelis un “ĀdažiVelo” pārstāvošā Renāte Rodionova, kura finišēja vadošās grupas priekšā. Cirvelis aiz sevis atstāja “Velo Saldus” pārstāvi Haraldu Strādnieku, kā arī “NN Sporta klubs/ RRS” riteņbraucēju Evertu Meijeru, kurš kopā ar Renāti Rodionovu kļuva par kalnu karaļiem. Dāmām aiz TOP3 iekļuva arī jaunā Laura Klismete un Ieva Jurēviča (abas “RRS”).

Sporta šosejas brauciena dalībnieki veica 99 kilometru garu un ļoti aizraujošu distanci caur Līgatni, Mori, Mālpili, Inčukalnu, Murjāņiem, Raganu un Turaidu. Siguldā riteņbraucēji atgriezās pēc pievarēta Gaujas kalna. Trasē bija arī neliels grants sektors. Vīru konkurencē atrāvienā kopā ar igauņu sportistu Karlu Patriku Lauju, bija arī ogrēnietis Alekss Krasts. Diemžēl, Krastu piemeklēja tehniskas likstas, kas liedza pacīnīties ar Lauku. Finišā Karls Patriks Lauks iebrauca lepnā vientulībā. Tikmēr cīņā par otro vietu ātrākais izrādījās “Energus” komandas riteņbraucējs Kārlis Klismets, kurš Gaujas kalna beigās atrāvās no Gusta Lapiņa un Gertu Kivistiku. Junioru konkurencē tikmēr ātrākais bija Latvijas junioru čempions Olivers Jēkabs Skrapcis.

Dāmām uzvaras laurus plūca “Roadex” vienības braucēja Krista Pūcīte, kurai sekoja Latvijas amatieru čempione no “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” Anita Antone un “LiVelo” pārstāve Lāsma Elza Vaivode. Komandu vērtējumā uzvarēja “ZZK AP Print”, otrie bija “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”, bet trešie “VeloLifestyle/ Smiltenes BJSS”

Kalnu divriteņu maratonā 40 kilometru garajā distancē, kas šogad veda gar Lorupi, Gauju, Murjāņiem, Krimuldu un Turaidu, lielu distances daļu divvadībā atradās “Ogres Velokomanda” pārstāvis Sandijs Kļaviņš un “LMT” braucējs Gints Jakovels. Beigu daļā Kļaviņš atrāvās un svinēja solo uzvaru. Gintam augstā otrā vieta, bet TOP3 noslēdza “Velohooligans/Ķeizari-1” pārstāvis Oskars Ārgalis. Dāmām 40 kilometru garajā distancē uzvarēja Evelīna Ermane-Marčenko (“DTG – MySport”, kura tikai beigu daļā apsteidza otrās vietas ieguvēju Beati Kovgeri (“EMU”). Trešajā vietā tikmēr ierindojās Amanda Reilija Zariņa (“Giant & Liv team Latvia”).

Krāšņākais un nepiespiestākais bija Izklaides brauciens. Dalībnieki varēja izvēlēties starp divām dažādām distancēm – braukt tikai pa asfaltu vai arī nedaudz grunts ceļiem. Organizatori apbalvoja stilīgāk tērptos dalībniekus gan vīriešu, gan sieviešu kategorijās. Šajā braucienā piedalījās arī Ernests Pūce, kura iniciatīva 1995. gadā ļāva atjaunot šo grandiozo pasākumu.

Par viskuplākajiem kolektīviem kļuva “Elektrum” un “Rīgas Satiksme”. Tika sveiktas arī kuplākās ģimenes un pašvaldības. Pasākuma noslēgumā notika arī jauna kompānijas “ZZK” sarūpēta velosipēda izloze.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmais pārsteigums

Prizmas hokejisti sezonas debijas spēlē sarūgtina čempionus.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi