Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

FOTO: Olimpietis Blūms un Jaunslaviete-Kipure uzvar Vivus MTB un Latvijas čempionātā MTB maratonā

Cēsīs, Žagarkalnā, labvēlīgos laikasptaķļos norisinājās "Kärcher" Latvijas čempionāts MTB maratonā, kā arī Vivus.lv MTB maratona 6. posms, kas pulcēja ļoti spēcīgu un titulētu sportistu sastāvu, ieskaitot piecus olimpiešus, un kur pārliecinoši uzvarēja un par valsts čempioniem tāpat kā 2017. gadā kļuva Mārtiņš Blūms (KMC Ridley), kurš tikko atbrauca no Parīzes olimpiskajām spēlēm, un Katrīna Jaunslaviete -Kipure (ZZK/AP print), informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Ziemas olimpisko spēļu dalībnieks biatlonā Oskars Muižnieks (DTG-MySport) bija uzvarējis pēdējos sešus gadus, bet tagad to izdarīt septīto reizi bija ļoti sarežģīti, jo dalību apstiprināja un uz starta izgāja tikko kā olimpiskajās spēlēs startējošais un 17. vietu izcīnījušais Mārtiņš Blūms, kas kļuva par pirmo Latvijas vēsturē olimpieti MTB XCO disciplīnā. Starp citu tieši Blūms bija tas, kurš uzvarēja pirms Muižnieka uzvaru sērijas 2017. gadā. Dalībnieku vidū bija arī 2016. gada Eiropas MTB maratona čempions un 2015. gada bronzas medaļnieks Pēters Prūss no Igaunijas, kurš olimpiskajās spēlēs startēja pirms trim gadiem Tokijā šosejas riteņbraukšanā. Bez minētajiem trim olimpiešiem piedalījās vēl divi – Roberts Slotiņš un visaugstāko vietu olimpiskajā spēlēs no visiem “Vivus.lv MTB maratona” dalībniekiem izcīnījušais airētājs Kristaps Zaļupe, kurš Pekinā bija divas reizes desmitniekā ar 7. vietu kā augstāko.

Visātrākais starta kalnā “Kärcher” 56km maratona distancē (2x28km) bija Latvijas čempionāta 5. vietas ieguvējs individuālajā braucienā Kārlis Klismets, bet turpinājumā jau izpaudās Mārtiņa Blūma pārākums. Galvenais favorīts jau pirmā apļa beigās bija iekrājis vairāk nekā minūtes pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, otrajā aplī to palielinot un izcīnot uzvaru šajā disciplīnā kopš 2017. gada. Līdz ar to “KMC-Ridley” braucējs šogad ieguva otro Latvijas čempionāta zeltu, jo bija labākais arī jūlijā MTB krosā.

Pēc pirmā apļa nobraukuši kopā Muižnieks ar Prūsu otrajā aplī “pašķīrās”, otro vietu iegūstot Eiropas čempionam no Igaunijas, bet Eiropas ziemas triatlona vicečempionam un Cape Epic amatieru uzvarētājam Muižniekam ar šo otro vietu pēdējos astoņos gados nopelnot pilnu godalgu komplektu, jo pirms sešu uzvaru sērijas olimpiskajās spēlēs 45-niekā tikušais alūksnietis 2017. gadā ieguva bronzu. Savukārt pie pirmās medaļas MTB maratonā tika cits biatlonists un Muižnieka komandas biedrs Aleksandrs Patrijuks, kurš pieteicās pēdējā brīdī un beigās finišēja ceturtais, bet starp Latvijas sportistiem bija trešais. Patrijuks ar Muižnieku pirms divām nedēļām Madonā nostartēja Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā, kur Aleksandrs bija septītais, bet Oskars vienpadsmitais.

Atzīstamu sniegumu rādīja brāļi zviedri, draudzīgi finišējot sešiniekā, jaunākajam brālim Raineram, kurš uzvarēja iepriekšējā posmā, beigās palaižot priekšā Nauri, kurš bija lielāko daļu aktīvāk strādājis priekšplānā mēģinājumos noķert Patrijuku. Septītais finišēja šajā sezonā visos “Vivus.lv MTB maratona” posmos trijniekā tikušais un kopā ar Muižnieku Cape Epic uzvarējušais Lauris Purniņš, kuram iepriekšējos piecos gados bija medaļa elitē.

Sievietēm pārliecinoši pirmā finišēja un trešo titulu pēdējos piecos gados izcīnīja Katrīna Jaunslaviete-Kipure, kura bija izlaidusi 2021. un 2023. gada čempionātus. “ZZK/AP print” braucēja atkārtoja Blūma veikumu, proti, šogad izcīnot uzvaras gan MTB krosā, gan MTB maratonā. Otrajā aplī cīņā par otro vietu Zane Priede (Livelo) apsteidza Beāti Kovgeri (EMU Mālpils).

Līdz ar to līdz šim trijām bronzām Zane pievienoja pirmo sudrabu MTB maratonā, bet šogad valsts čempionātos nopelnīja pilnu medaļu komplektu, jo uzvarēja kritērija braucienā un bija trešā MTB krosā. Savukārt Kovgerei, kurai jau bija pilns medaļu komplekts pēdējos trijos gados MTB maratonā, ceturtā godalga pēc kārtas. Tāpat kā pirms nedēļas Ikšķilē izstājās ar likstām cīnošā Evelīna Ermane-Marčenko (DTG-MySport), kura bija pirmā pērn.

Latvijas valsts mežu 28km pusmaratonā pirms mēneša Talsos pirmajā dienā pārsteigumu sarūpējušais Oskars Ārgalis pierādīja, ka tomēr Kamparkalnā izcīnītā uzvara ir bijusi likumsakarīga, jo bija nepārspēts arī Žagarkalnā. Viņa sīvākais konkurents un individuālā brauciena čempions Ģirts Cirvelis no “Roadex”, kuram arī ir divas uzvaras, šoreiz finišēja otrais. Trijnieku noslēdza pirmā posma uzvarētājs Kristers Celitāns, kuram zelts Latvijas čempionātā U18 jeb junioru konkurencē. Šoreiz ceturtā vieta pagājušā posma uzvarētājam un pēdējās trijās reizēs trijniekā tikušajam Rolandam Burcevam.

Sievietēm pie ceturtās uzvaras tika elites vicečempione individuālajā braucienā Krista Pūcīte (Roadex), kura ļoti sportiskā garā atzina, ka uzvaru bija pelnījusi Latvijas čempione jauniešu grupā slēpošanā un šosejas riteņbraukšanā Kate Skujiņa, kura bija līdere, bet saskārās ar riepas plīsumu. Kate finišēja beigās ceturtā, tiekot pie U16 zelta Latvijas čempionātā un līdz ar to pie trešās uzvaras riteņbraukšanā šogad.

Otro vietu ieguva pagājušā posma uzvarētāja Lelde Ardava, kurai tikai čempiones krekls Master grupā un kura iepriekšējo reizi šādu kreklu vilka pirms pieciem gadiem, kad uzvarēja Latvijas čempionātā MTB maratonā elites grupā. Trijnieku noslēdza vēl viena laba slēpotāja un jauniešu grupas medaļniece Amanda Reilija Zariņa, kurai zelts U18 grupā.

“Mangaļi” pusaudžu 14km distancē iztrūka iepriekšējo piecu posmu uzvarētāju Mārtiņa Ices un Samantas Celitānes, kuru prombūtnē pirmās uzvaras absolūtajā vērtējumā izcīnīja Olivers Šika un U12 grupas līdere Katrīna Hansone. Pārējās godalgas nopelnīja Raimonds Pilenieks un Roberts Judins, bet meitenēm Milena Karlsone un Samanta Roziņa.

Ātrākie sprinta etapa veicēji bija Mārtiņš Blūms un Katrīna Jaunslaviete-Kipure, bet komandām labākās bija “DTG-MySport” maratonā un “Roadex” pusmaratonā. Pa vidu “Cido” bērnu braucienos sacentās arī paši mazākie “Vivus.lv MTB maratona” dalībnieki.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi