Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Riteņbraucēji izbauda dubļu SPA LVM MTB maratona Ķeipenes posmā

Sestdien Ogres novada Ķeipenē sekmīgi aizvadīts Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas otrais posms. Toyota Gravel distancēs uzvaru sēriju turpināja Uldis Ālītis un Renāte Rodionova. Tikmēr Lielbāta MTB braucienā nepārspēti izrādījās Krišjānis Ratiniks un Anita Antone, vēsta rīkotāji.

Ķeipene Latvijas valsts mežu MTB maratona posmu uzņēma pirmo reizi. Sacensību rīkotājiem izdevās izveidot ļoti dinamiskas un ātras trases. Savu iespaidu atstāja arī māte daba. Uznākušais lietus grants un meža ceļus pavadīja dubļainus, kā arī slidenus. Braucēji varēja izbaudīt īstu SPA procedūru, daudz neatpaliekot no pērn “Parīze – Rubē” riteņbraucējiem, kuru sejas un formu klāja bieza dubļu kārta.

58 kilometru garajā “Toyota Gravel” distancē ar favorītu komandas “DTG – MySport” sīvi sākumā spēkojās Sandijs Kļaviņš (“VeloExpress Scott”) un Armands Pivors (“Ogre/ Nesēdi mājās”). Turpinājumā Kļaviņu piemeklēja tehnisks defekts. Priekšā divatā atradās Uldis Ālītis un Gints Lūsis. Abi ieņēma pirmās divas vietas arī pirmajā posmā. Līdz finišam nekas būtiski nemainījās. Pirmais Uldis, bet kopā ar viņu otrajā vietā Gints. Arī trešo un ceturto vietu aizņēma “DTG – MySport” vīri. Trešais Juris Damškalns, bet ceturtais sīvā cīņā ar Armandu Pivoru palika Kārlis Vanags.

Dāmu konkurencē otro posmu pēc kārtas nepārspēta izrādījās “Ādaži velo” braucēja Renāte Rodionova, kura par vairāk nekā trim minūtēm apsteidza tuvāko sekotāju Katrīnu Jaunslavieti-Kipuri (“ZZK”). Labāko trijnieku noslēdza “Veloprofs.lv” pārstāve Lelde Ardava. Komandām pārliecinoši uzvarēja “DTG – MySport”, kamēr otrā vieta “GravelWeekend.com” vienībai. Trijnieku noslēdza “Dako Ziemeļvidzeme”.

Aizraujošajā “Lielbāta MTB” braucienā, kura garums Ķeipenē sasniedza 38,3 kilometrus, uzvarētāja liktenis tāpat kā Cēsis – Valmiera posmā izšķīrās starp Krišjāni Ratiniku un Ģirtu Cirveli. Nedaudz savu lomu nospēlēja braucēji no “Toyota Gravel” distance, kuri salīdzinoši šaurajā finišā neļāva līdz galam izbaudīt abu dueli. Uzvara arī šajā posmā par Velomenu dēvētajam Ratinikam, kamēr Cirvelim otrā vieta. Labāko trijnieku noslēdza “Dako Ziemeļvidzeme” pārstāvis Jānis Rubiks (+00:01:27).

Dāmām uzvarēja “Latvian Cycling girls” vienības pārstāve Anita Anotne, kurai sekoja kopvērtējuma līdere Laura Ramane no Bauskas un “Ādaži velo” braucēja Monta Pauloviča. Junioriem ātrākais pielījušajā trasē bija “Skanste/ Virši” braucējs Linards Lukss, otrais “Dako Ziemeļvidzeme” krāsas aizstāvošais Rainers Zviedrs, bet trešais siguldietis Mārtiņš Mežsargs. Komandu ieskaitē pirmie “Dako Ziemeļvdzeme”, otrie “Velo Klubs Sigulda”, bet trešie “Skanste/ Virši”.

Rihards Lozbers (“DTG – MySport”) pārliecinoši uzvarēja 22,5 kilometru garajā “Mammadaba” veselības braucienā, paliekot nepārspēts arī savā V14 grupā. Šajā grupā meitenēm uzvarēja “Belo CP” pārstāve Kate Skujiņa. 12 gadīgo grupās pirmie Ķeipenē bija – Valts Skujiņš un Samanta Celitāne.

Lieliskā gaisotnē aizritēja arī “Maxima” bērnu braucieni, kuros piedalījās jaunie pedāļu minēji no 3 – 11 gadiem. Tika noteikti ne tikai ātrākie, bet arī progresīvākie, 50. un 100. vietu ieguvēji. Sezonas turpinājums gaidāms 18. jūnijā, kad Siguldā notiks trešais posms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi