Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Frūms plāno atgriezties Tour de France 2020.gadā

Četrkārtējais Tour de France čempions britu riteņbraucējs Kristofers Frūms atveseļojas pēc šaušalīgās avārijas jūnijā un plāno atgriezties tūrē nākamgad.

"Katru nedēļu izvirzu sev mazus mērķīšus, kas ļautu man kustēties arvien vairāk. Tikai mazi mērķi," 34 gadus veco britu sportistu svētdien citēja viņa komanda "Ineos". "Galvenais mērķis man ir būt uz starta līnijas nākamgad "Tour de France" velobraucienā, kā arī būt tādā pašā vai labākā kondīcijā, nekā biju šogad. Tas šobrīd ir mans virzītājspēks."

Frūms šogad bija galvenais favorīts uz piekto uzvaru "Tour de France" velobraucienā, kas viņam ļautu panākt četrus citus riteņbraucējus, kam izdevies piecreiz triumfēt tūrē. Tomēr ietriekšanās sienā trases iepazīšanas braucienā pirms "Criterium du Dauphine" velobrauciena ceturtā posma Roānā, kad Frūms brauca ar vairāk nekā 50 kilometru ātrumu stundā, viņam liedza dalību Francijas tūrē. Pēc vairākiem smagiem savainojumiem, tai skaitā augšstilba lūzuma, lauzta elkoņa un ribām britu riteņbraucējs ar gaisa transportu tika nogādāts Sentetjēnas Universitātes slimnīcā.

"Es tik tikko spēju paelpot pēc negadījuma," teica Frūms. "Manas plaušas bija sabojājušas lauztās ribas un krūšu kauls. Tas bija biedējoši, kad nācu pie samaņas nākamajā rītā pēc operācijas un jutos tik bezcerīgs, guļot gultā."

Sportista izjūtas mainījās vien pēc tam, kad ārsti paziņoja, ka Frūms var pilnībā atveseļoties. "Tas ir viss, ko tobrīd gribēju dzirdēt. Kopš tā brīža es esmu jutis tik daudz pozitīvā," sportists joprojām balstījās uz ārstu pareģojumu.

"Ineos" komanda startēja 106. "Tour de France" velobraucienā bez Frūma un pagājušajā nedēļas nogalē svinēja uzvaru individuālajā vērtējumā, kad Kolumbijas pārstāvis Ehans Bernals kļuva par pirmo Latīņamerikas riteņbraucēju, kurš uzvarējis tūrē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi