Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Jauns triks un vieta astoņniekā

Saspringtā cīņā pārvar kvalifikācijas barjeru un finālā sekmīgi izpilda triku, kas sacensībās vēl nebija izdevies. Latvijas BMX frīstaila pārstāvis Ernests Zēbolds pēc iekļūšanas 12 olimpiešu skaitā neapstājās pie sasniegtā un savā pirmajā olimpiskajā startā park disciplīnā sasniedza finālu, kurā izcīnīja astoto vietu.

Pirmajā sacensību dienā Ernestam par mata tiesu izdevās kvalificēties finālsacensībām. Startējot pirmajā grupā, sešu sportistu konkurencē viņš apsteidza divus konkurentus. Otrajā grupā startēja vēl seši triku meistari. Pirmajā braucienā visi seši iekrāja vairāk punktu par Ernestu, taču otrajā krita horvāts Marins Rantešs un savā ziņā uz konkurenta kļūdas rēķina mūsu sportists kvalifikācijā uzrādīja devīto rezultātu un iekļuva finālā.

Par to, ka BMX frīstailā viena neprecizitāte var dārgi maksāt, varēja pārliecināties fināla pirmajā braucienā, kurā krita jau trīs sportisti. Tiesa, finālā braucēji vairāk arī riskēja, jo vietu sadalījumā ņēma vērā vienu labāko braucienu, nevis rēķināja vidējo rezultātu divu braucienu summā. Tokijas olimpisko spēļu čempions Logans Martins kļūdījās arī otrajā fināla braucienā, ļaujot Ernestam iekļūt labāko astoņniekā.

"Izpildīju visu. Jau vakardien teicu, ka darīšu visu, ko jutīšu. Uzticējos sev un uztaisīju jaunu sacensību triku. Noslēdzošais triks – pirmo reizi nenokritu ar to sacensībās. Parasti to taisu finālā un vienmēr nokrītu, bet beidzot sanāca, vēl pie tam olimpiādē! Manuprāt, sanāca brīnišķīgs brauciens," gandarīts par paveikto bija Zēbolds.

Katrā braucienā latvietis savu sniegumu uzlaboja. Kvalifikācijā pirmo viņa braucienu tiesneši novērtēja ar 84,60, otro – ar 85,29 punktiem. Finālsacensībās bija 86,04 un 87,14 punkti. Olimpiskajā debijā uztraukums neesot bijis. "Jā, te ir daudz skatītāju, bet tas man netraucē. Es vienkārši iebraucu. Esmu tikai es un ritenis, neviens cits man neko netraucē. Domas pilnībā izslēdzu, un ir tikai tas triks. Ja esmu uztraucies vai saspringts, es aizlecu pārāk tālu un nevaru uztaisīt triku, nogurstu un nevaru tikt līdz noslēdzošajam trikam," skaidroja sportists.

Ceturtdien olimpiskās ugunskristības izturēs BMX braucēji Veronika Monika Stūriška un Kristens Krīgers, kuriem triku vietā distancē būs jāapliecina savas ātruma īpašības. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi