Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kritienā zuda izredzes

Eiropas čempionātā Nīderlandē Toms Skujiņš finišē otrajā desmitā.

Laba fiziskā kondīcija saglabājusies arī sezonas izskaņā. Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš Eiropas čempionātā (EČ) Drentes apkārtnē Nīderlandē grupas braucienā finišēja 13. vietā. Sieviešu sacensībās Latviju pārstāvošā itāliete Anastasija Karbonāri ieņēma 56. vietu.

Vīriešu grupas brauciena sacensībās Latvijai viena vieta palika neizmantota. Uz augstu vietu bija nomērķējis Latvijas un Baltijas čempions Emīls Liepiņš, kurš EČ allaž parādījis labu sniegumu, taču līdz medaļai ne reizi nav aizsniedzies. Pirms nedēļas sacensībās Francijā Emīls krita, un ārsti ieteica kādu laiciņu atturēties no fiziskajām aktivitātēm. Svētdien uz starta stājās šosezon lieliski startējošais Toms Skujiņš un Mārtiņš Pluto. Maijā Giro d Italia velobraucienā Skujiņš divreiz iekļuva labāko trijniekā, finišējot otrajā un trešajā vietā, savukārt augustā pasaules čempionātā bija astotais. EČ Toms arī, iespējams, būtu iekļuvis labāko desmitniekā, ja pāris apļus pirms finiša nenotiktu starpgadījums, ko sportists nevarēja ietekmēt. "Nepaveicās, jo pēdējos divos apļos kritiens sadalīja grupu un es paliku aizmugurē. Bija pietiekami daudz braucēju ar saviem komandas biedriem priekšā, un nebija īsti, kas strādā, izņemot pāris britus un itāļus. Zināju, ka priekšā viņi varēs pietiekami labi sastrādāties, lai aizbrauktu līdz finišam," pēc sacensībām Latvijas Riteņbraukšanas federācijai (LRF) Toms norādīja uz viņam nelabvēlīgu apstākļu sakritību. Skujiņš vienā no kritieniem arī attapies uz zemes, taču pašsajūta sacensību laikā bijusi laba.

Grupas braucienā riteņbraucēji veica nepilnus 200 kilometrus, distances otrajā pusē mērojot sešus apļus un katrā no tiem pārvarot mākslīgi veidoto pauguru ar nelielu bruģa sektoru, tajā skaitā arī finišā. "Pirmajā aplī galvenais bija būt priekšā, jo nevarēja zināt, kāda kurai izlasei ir taktika. Ja komandā ir astoņi braucēji un visi nostājas pašā priekšā, tad viņi var grupu diezgan ātri sadalīt. Savu lomu spēlēja arī vējš, ne tikai mazie pauguri." Divus apļus Toms braucis grupas aizmugurē, lai pietaupītu spēkus finišam. Divus apļus pirms beigām mēģinājis arī atrauties no grupas, bet nesekmīgi. "Divas minūtes vēlāk bija kritiens, un ar to arī pasākums beidzās," rezumēja Skujiņš. 

Mārtiņš Pluto finišēja 60. pozīcijā. Individuālajā braucienā vīriešu sacensībās Latvija nebija pārstāvēta.

Velosports

EČ Drentē (Nīderlande). Grupas brauciens.

Sievietes 129,6 km 1. M. Bredevolda 3.04:13, 2. L. Vībsa (abas Nīderlande), 3. L. Kopekī (Beļģija) abām +0:04,.. 56. A. Karbonāri (Latvija) +3:23. Startēja 97.

Vīrieši 199,8 km 1. K. Laports (Francija), 2. V. van Ārts (Beļģija), 3. O. Koijs (Nīderlande) visiem +4.15:51,.. 13. T. Skujiņš +0:41,.. 60. M. Pluto +6:25. Startēja 135.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi