Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas BMX braucēji Kolumbijā gatavojas svarīgajam sezonas startam

Četri Valmiera/AKSSC un Latvijas izlases BMX sportisti – Kristens Krīgers, Helvijs Babris, Mikus Dāvis Strazdiņš un Vineta Pētersone – devušies uz Kolumbijas pilsētu Bogotu, kur aizvada treniņnometni pirms šīs nedēļas nogalē tur gaidāmajām UCI 1. un HC kategorijas sacensībām, kas būs ļoti nozīmīgas cīņā par olimpiskās kvalifikācijas punktiem, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) gada sākumā publicēja noteikumus atlikušajam Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas periodam BMX riteņbraukšanā. Publicētie nosacījumi paredz, ka tiks paplašināts Olimpiskais nāciju rangs par divām vietām. Iepriekš šīs divas noslēdzošās vietas, lai kvalificētos Tokijas Olimpiskajām spēlēm, bija plānotas noskaidrot 2020. gada pasaules čempionātā, kas objektīvu iemeslu dēļ notikt nevarēja.

Šāds notikumu pavērsiens vēl vairāk Tokijas Olimpiskajām spēlēm pietuvina Latvijas vīriešu elites sportistus, kuri līdz olimpiskā ranga iesaldēšanas brīdim, aizvadītā gada 3. martā, atradās uzreiz aiz kvalificēšanās robežas – 12. vietā. Pēc jaunajiem noteikumiem šī pozīcija ļauj kvalificēties vienam sportistam no mūsu valsts. Atlikušajā kvalifikācijas periodā sīvākie konkurenti mūsu vīriem par vienu ceļa zīmi uz Tokijas Olimpiskajām spēlēm būs Itālijas un Vācijas izlašu sportisti. Jāņem vērā, ka olimpiskajā nāciju rangā tiks vērtēti trīs labāko sportistu rezultāti UCI līmeņa sacensībās.

Labas pozīcijas kvalificēties nozīmīgākajam četrgades notikumam ir Vinetai Pētersonei. “AKSSC/ Valmiera” sportiste pašlaik atrodas pirmajā vietā starp to valstu sportistēm, kuras olimpiādei kvalificētos pēc  individuālā ranga. Nāciju rangā mūsu dāmas atrodas 15. vietā, kas pēc šī atlases veida kvalificēties neļauj.

Lai nostiprinātu vai uzlabotu Latvijas pozīcijas rangos, četri Tokijas Olimpisko spēļu kandidāti – Kristens Krīgers, Helvijs Babris, Mikus Dāvis Strazdiņš un Vineta Pētersone – devušies uz tālo Kolumbiju. Galamērķis nav izvēlēts nejauši. Pēc adaptācijas un treniņu procesa augstkalnē esošajā Bogotas pilsētā, šīs nedēļas nogalē “AKSSC/ Valmiera” sportisti piedalīsies divās UCI līmeņa sacensībās.

Sestdien gaidāms starts UCI HC kategorijas sacensībās – “HC Copa Nacional De BMX”, kam dienu vēlāk sekos “Copa Nacional de BMX” UCI C1 kategorijas starts. Brauciena nozīmīgumu uz Kolumbiju vēl lielāku padara fakts, ka tieši Bogotas trasē maija izskaņā norisināsies divi Pasaules kausa posmi BMX superkrosā, pēc kuriem arī tiks vilkta svītra olimpiskajai kvalifikācijai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi