Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas BMX izlases galvenais treneris Lakučs iesniedzis atlūgumu

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) padome ceturtdien ir pieņēmusi BMX klubu padomes priekšlikumu par līdzšinējā Latvijas BMX izlases galvenā trenera Ivo Lakuča atsaukšanu no ieņemama amata. BMX klubu padomes priekšlikuma pamatā ir Lakuča iesniegums, kurā viņš lūdz atbrīvot sevi no Latvijas BMX izlases galvenā trenera amata. Šajā amatā tituliem bagātais treneris bija no 2013. gada. vēsta LRF.

LRF padome Lakuču par BMX izlases galveno treneri apstiprināja 2013. gadā pēc tam, kad tikai dažus mēnešu iepriekš viņa audzēknis Māris Štrombergs otro reizi karjerā izcīnīja zelta medaļu Olimpiādes spēlēs Londonā.

Septiņu gadu laikā pēc Lakuča iniciatīvas un nesavtīga darba tika ieviesta un laika gaitā pilnveidota Latvijas BMX sistēma. Tika izveidotas uz objektīviem un saprotamiem kritērijiem balstītas Latvijas pieaugušo un jaunatnes izlases, izveidota Latvijas nacionālā BMX sacensību sistēma un piesaistīts ilgstošs titula atbalstītājs. Ar Valmieras pilsētas pašvaldības un Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu Valmierā izveidots Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs, kur lieliskos apstākļos nozīmīgākajiem startiem iespējams gatavoties vadošajiem jaunatnes, junioru un elites grupu sportistiem. Pieaudzis arī BMX riteņbraukšanas atspoguļojums masu medijos. Svaigākais Latvijas BMX panākums ar vistiešāko Lakuča iesaisti ir Māra Štromberga BMX trase Valmierā izveide, kur šī gada jūlijā visaugstākajā līmenī norisinājās Eiropas BMX čempionāts.

Trase, kas atrodas Vidzemes Olimpiskajā centrā, un kuras tapšanā nozīmīgu ieguldījumu veica Valmieras pilsētas pašvaldība, atbilst visaugstākā līmeņa sacensību rīkošanai. Tomēr ne mazāk svarīgi, ka tajā nozīmīgākajiem starptautiskajiem startiem var trenēties visa vecuma un meistarības BMX sportisti. Pie tam, tiek risinātas sarunas, lai tuvākajā nākotnē šeit taptu Austrumeiropas Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) BMX satelītcentrs. Pēc Lakuča iniciatīvas un priekšlikuma, UCI risina jautājumu par U23 vecuma grupas ieviešanu nozīmīgākajās starptautiskajās sacensībās, kas būtu vitāli svarīga pri Latvijas sportistiem, lai tie sekmīgāk no junioru grupas pārietu pieaugušo konkurencē.

Iesniegumu ar lūgumu atbrīvot sevi no Latvijas BMX izlases galvenā trenera amata Lakučs pamato ar ilgstošu destruktīvu rīcību atsevišķu Latvijas BMX klubu vadītāju un treneru izpildījumā. Lai arī BMX klubu un treneru vairākums izteicis atbalstu Lakuča līdzšinējam darbam un centieniem attīstīt Latvijas BMX riteņbraukšanu, tomēr bez pamatojuma izteiktās šaubas par Ivo Lakuča profesionalitāti un kompetenci BMX sporta veidā iesākto darbu galvenā trenera amatā padara par neiespējamu.

Vienlaikus, Lakučs pēc labākās sirdsapziņas turpinās darbu BMX riteņbraukšanā, palīdzot sportistiem, treneriem un sporta veidā iesaistītajiem.

LRF padome visas Latvijas riteņbraukšanas saimes vārdā izsaka pateicību Lakučam par nesavtīgo darbu Latvijas BMX riteņbraukšanas attīstībā, vienlaikus, aicinot treneri turpināt darbu pie iesāktajām idejām un projektiem, kas ļaus Latviju nostiprināt kā Ziemeļeiropas un Austrumeiropas vadošo BMX nāciju gan infrastruktūras, gan sportisko sasniegumu ziņā.

Top komentāri

prieks
p
Nekad vél nebiju dzirdéjis tádu jédzienu ká "Olimpiādes spēles". Par Olimpiskajám spélém gan. Par tám vél mácíja sporta vésturé, par tám runá visá Pasaulé. Bet, nu Dienas zhurnaljugas censhas nokjert Delfus. Ko lai saka? - lai jums veicas, diletanti!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi