Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepiņš otrā simta sākumā Vuelta a Espana posmā; Rogličs nedaudz palielina pārsvaru

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien ieņēma 109.vietu Vuelta a Espana 16.posmā, kurā uzvaru svinēja dānis Magnuss Korts Nīlsens, bet savu pārsvaru kopvērtējumā pirms sestdien gaidāmajiem izšķirošajiem notikumiem palielināja slovēnis Primožs Rogličs.

Piektdien riteņbraucēji veica 162 kilometrus garu distanci no Salamankas līdz Sjudadai Rodrigo, pa ceļam pārvarot vienu otrās un vienu pirmās kategorijas kāpumu.

Diezgan ātri atrāvienā aizbrauca seši riteņbraucēji, no kuriem pēdējais līderpozīcijā vēl pāris kilometrus pirms finiša turējās francūzis Remī Kavaņā ("Deceuninck - Quick Step"). Taču viņam aiz muguras strauji tuvojās sekojošā grupa ar kopvērtējuma vadošajiem sportistiem sastāvā un "Movistar" spēkiem priekšgalā.

Pusotru kilometru pirms finiša uzbrukumu sāka francūzis Bruno Armirails ("Groupama-FDJ"), taču pēdējā kilometrā viņš tika noķerts. Finiša spurtu uzsāka spānis Alehandro Valverde ("Movistar"), kuram sekoja portugālis Rui Kosta (UAE) un pērnā gada čempions Rogličs ("Jumbo-Visma").

Viņiem pievienojās arī Nīlsens ("Education First"), kurš izrāva uzvaru, otrais finišēja Rogličs, bet trešo vietu guva Kosta. Valverde samierinājās ar piekto vietu, bet aiz viņa bija Rogliča sekotājs kopvērtējumā Ričards Karapass no Ekvadoras ("Ineos Grenadiers").

Vadošā grupa finišēja pēc distancē pavadītām četrām stundām četrām minūtēm un 35 sekundēm, bet Rogličs par otro vietu ieguva sešas bonusa sekundes kopvērtējumā.

Liepiņš uzvarētājam zaudēja 16 minūtes un 40 sekundes, kas viņam deva 109.vietu.

Pirms pēdējiem diviem posmiem kopvērtējumā pirmo vietu ieņem Rogličs, kurš par 45 sekundēm apsteidz Karapasu, bet 53 sekundes atpaliek piektdien trešajā desmitā finišējušais brits Hjū Kārtijs ("Education First"). Liepiņš zaudē vairāk nekā trīsarpus stundas un atrodams 125.vietā.

Sestdien riteņbraucējus sagaida 178,2 kilometrus garš un smagiem kāpumiem bagāts posms ar finišu Kovatiljas kalnā. Svētdien būs etaps bez kāpumiem, tāpēc rītdien riteņbraucējiem būs pēdējā iespēja ievērojami uzlabot savas pozīcijas kopvērtējumā.

Spānijas tūre finišēs 8.novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklājās ar šī gada "Giro d'Italia".

Šogad "Vuelta a Espana" pirmie trīs posmi bija plānoti Nīderlandē, taču valsts pandēmijas dēļ atteicās uzņemt prestižās velosacensības. Tā rezultātā "Vuelta a Espana" šogad būs tikai 18, nevis 21 posms.

Liepiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. "Trek - Segafredo" galvenais mērķis šajā Spānijas tūrē ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos. Neskatoties uz to, ka tūre saīsināta līdz 18 posmiem, ir gana daudz pārbaudījumu kategorizētajos kāpumos un vairākos kalnu finišos. Sprinteriem par uzvarām ir iespēja pacīnīties vismaz četros posmos, tajā skaitā pēdējā posmā ar finišu Madridē.

Kā galvenais pretendents komandā uz uzvarām finiša sprintos tika minēts Mateo Mosketi, taču viņš pagājušajā nedēļā izstājās no tūres. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot "Trek - Segafredo" komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi