Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Medijs: Riteņbraucējs Smukulis noslēdzis karjeru

Latvijas šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis portālam Sportacentrs.com atklājis, ka licis punktu profesionāļa karjerai.

Pēdējās divas sezonas 31 gadu vecais smiltenietis pārstāvēja profesionālo kontinentālo komandu Delko Marseille Provence KTM, bet šogad viņam izdevies tikt pie līguma ar kādu no vienībām. Iepriekšējās divas sezonas savainojumu dēļ viņam neizdevās parādīt savu labāko sniegumu, taču karjeras pēdējās sacensībās - oktobrī notikušajā Hainaņas daudzdienu velobraucienā - latvietis izcīnīja otro vietu kalnu karaļa ieskaitē.

Smukulis ir seškārtējs Latvijas čempions individuālajā braucienā, kā arī vienu titulu izcīnījis grupas braucienā.

Pirms astoņiem gadiem viņš uzvarēja UCI Pasaules tūres iekļautā Katalonijas tūres velobrauciena pirmajā posmā. Karjeras laikā viņš trīs reizes startēja prestižajā Vuelta a Espana velobraucienā, divreiz piedalījās Tour de France, bet vienu reizi - Giro d'Italia.

Pirms trim gadiem latvietis Vuelta a Espana velobraucienā divos posmos finišēja pirmajā desmitniekā, tajā pat gadā uzvarot Latvijas čempionāta individuālajā braucienā un grupas braucienā. 2016.gadā Smukulis tika atzīts par Latvijas labāko riteņbraucēju.

Smukulis profesionāļa karjeru sāka 2008.gadā Marseļas komandā, kurai toreiz bija nosaukums VC La Pomme Marseille. Tā gada vidū viņš pārgāja uz profesionālo komandu AG2R La Mondiale, 2011.gadu viņš pavadīja HTC-Highroad sastāvā, nākamos četrus gadus brauca "atjuša vienībā, bet 2016.gadā startēja Astana paspārnē.

Vēl pērn Smukulis sarunā ar aģentūru LETA pauda cerību startēt kādus sešus gadus un cīnīties par ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi