Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neilands piedzīvos debiju Tour de France

Pasaules tūres šosejas riteņbraukšanas komanda Israel Start – Up Nation savā sastāvā dalībai pasaules prestižākajās daudzdienu sacensībās Tour de France iekļāvusi 26 gadus veco Latvijas riteņbraucēju Kristu Neilandu, kuram šī būs debija prestižajās sacensībās. Velobrauciens sāksies 29. augustā Nicā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

“Israel Start Up – Nation” aizvada savu pirmo sezonu ar pasaules tūres vienības statusu. Tas ļauj komandai startēs visās prestižākajā pasaules tūres viendienu, kā arī daudzdienu šosejas riteņbraukšanas sacensībās. To vidū arī dalību trīs grandtūrēs – “Tour de France”, “Giro d’Italia”  (ar uzaicinājumu startēja arī 2018. un 2019. gadā) un “Vuelta a Espana”.

Piektdien komanda paziņoja daļu no sava sastāva “Tour de France” velobraucienam. Par lielu prieku Latvijas sporta līdzjutējiem vietu sastāvā ar aktīvu sniegumu sezonas ievadā nopelnījis arī 26 gadus vecais kuldīdznieks Krists Neilands, kurš Izraēlas komandu pārstāv jau kopš 2017. gada. Kristam šīs būs debija Francijas tūrē.

Sezonas ievadā Krists sevi sekmīgi apliecināja “Parīzes – Nicas” velobraucienā, kur ieņēma 16. vietu kopvērtējumā pirms sestā posma. Pēdējos divos etapos Krists piesardzības nolūkos nestartēja. Tikmēr par vienām no galvenajā “Tour de France” testa sacensībām – “Criterium du Dauphine” Neilands noslēdzošajā posmā iesaistījās atrāvienā un finišēja 36. vietā

Līdz šim Krists Neilands divas reizes sekmīgi noslēdzis “Giro d’Italia” tūri. Pērn sacensību 17. posmā Murjāņu sporta ģimnāzijas absolvents finišēja augstajā piektajā vietā. Pēc tūres beigām sekoja triumfs Ungārijas tūres kopvērtējumā un Valonijas viendienu velobraucienā.

“Tour de France” šogad sāksies 29. augustā, kad tiks veikts 156 kilometru garais pirmais posms Nicas pilsētā un tās apkārtnē. Tūre ilgs līdz 20. septembrim. Sacensībās tiks veikts 21 etaps, no kuriem septiņi uzskatāmi par izteiktiem kalnu etapiem.

Pērn no latviešiem “Tour de France” startēja Toms Skujiņš, kurš 17. etapā ieguva devīto vietu, bet kopvērtējumā sekmēja komandas biedra Ričija Portes 11. pozīciju. Labas iespējas Tomu varētu būt redzēt arī šī gada tūrē. Viņš ir iekļauts komandas provizoriskajā sastāvā, tomēr līdz oficiālam paziņojumam par “Trek – Segafredo” sastāvu vēl jāpagaida.

Savu karjeru laikos no latviešiem “Tour de France” startējuši kopumā seši riteņbraucēji. Bez Toma Skujiņa arī, Gatis Smukulis (2013. un 2014. gads), Romāns Vainšteins (2000., 2001. un 2003. gads), Raivis Belohvoščiks (1999., 2001. un 2002. gads), Arvis Piziks (1995., 1996., 2000. un 2001. gads), kā arī Pjotrs Ugrjumovs (1990., 1994. un 1996. gads). 1994. gadā, Ugrjumovs triumfēja divos etapos un kopvērtējumā piekāpās tikai Migelam Indurainam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi