Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Olimpiskā čempione treka riteņbraukšanā Fogele paralizēta pēc smaga savainojuma treniņā

Riodežaneiro olimpisko spēļu čempionei treka riteņbraukšanā Kristīnai Fogelei no Vācijas pēc smagās traumas, kas tika piedzīvota treniņā, ir paralizētas abas kājas.

Jau ziņots, ka 27 gadus vecā Fogele treniņā jūnija beigās pilnā ātrumā piedzīvoja sadursmi ar citu braucēju, bet vēlāk Berlīnē viņai tika veikta operācija. Pašreizējā informācija liecina, ka Fogele ir paralizēta, kas viņai liegs turpināt profesionālo karjeru.

"Neskatoties uz iepriekš izskanējušo informāciju, es šobrīd nevaru pastaigāt," Fogele atklāja vācu medijam Der Spiegel. "Ko es varu darīt? Vienmēr esmu teikusi - jo ātrāk izdodas pieņemt konkrēto situāciju, jo vieglāk ar to ir sadzīvot. Mēģinu sev iestāstīt, ka tā šobrīd ir realitāte un saprast, kā rīkoties tālāk."

Tāpat Fogele atklāja, ka jau pēc negadījuma saprata, ka ir paralizēta. "Redzēju, ka kāds aiznesa manus apavus, bet es nejutu, ka man tie tiktu novilkti. Tobrīd sapratu, ka esmu paralizēta un es vairs nevarēšu pastaigāt. Šobrīd man viss ir kārtībā un joprojām esmu tā pati trakā persona, turklāt es vēlos turpmāk motivēt cilvēkus."

Pirms diviem gadiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Fogele izcīnīja zeltu treka sprinta sacensībās, bet 2012.gadā Londonas Olimpiādē viņa šajā disciplīnā kļuva par čempioni komandu sacīkstēs.

Fogele Riodežaneiro ieguva arī bronzu komandu sprintā un savas karjeras laikā pasaules čempionātā izcīnījusi 11 zelta godalgas.

Šī gan nebija pirmā reize, kad Fogele piedzīvojusi nopietnu sadursmi, jo 2009.gadā viņa 18 gadu vecumā, braucot ar velosipēdu, sadūrās ar automašīnu un pēc tam divas dienas pavadīja komā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi