Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā uz pasaules čempionātu ieradīsies aptuveni 500 velokurjeri

Šonedēļ, no 22. līdz 26. augustam, pirmo reizi Rīgā notiks Pasaules velokurjeru čempionāts. Rīgas ielās būs pamanāmi daudz vairāk velokurjeri kā jebkad agrāk, jo uz pasākumu ieradīsies 500 velokurjeri un velokultūras entuziasti no vairāk nekā 40 valstīm ziņo pasākuma organizatori.

“Pasaules velokurjeru čempionāts notiks jau 26. reizi, un šogad mums ir tas gods velokurjerus no visas pasaules uzņemt Rīgā,” saka čempionāta projekta vadītāja Ieva Immure. “Ikviens interesents aicināts bez maksas apmeklēt un vērot velokurjeru sacensības, kas notiks dažādās Rīgas vietās. Nozīmīgākās disciplīnas – galvenā un kravas velosipēdu sacīkste – notiks Rīgas Tehniskās universitātes Ķīpsalas kompleksā, kur ierobežotā teritorijā būs jāveic vairāk nekā 100 piegāžu. Citas kategorijas ietvers galvenokārt fiksēto pārnesumu velosipēdu lietotāju vidū populāras sacensības. Tāpat programmā iekļautas aktivitātes, kas līdz šim pasaules čempionātos nav bijušas: katamarānu sacensības, “pump track” sacīkste Centra sporta kvartālā un gumijas troses vilkšana. Katru vakaru pēc sportisko disciplīnu aizvadīšanas dalībnieki un citi interesenti varēs baudīt kultūras programmu.”

Šī gada čempionāta organizators, vairāku pasaules un Eiropas čempionātu dalībnieks un vicečempions Jānis Belecks atklāj, ka sacensībām reģistrējušies dalībnieki ne tikai no Rietumeiropas un Skandināvijas, bet arī no tālākām zemēm, kā ASV, Kanāda, Indonēzija, Kolumbija, Austrālija, Argentīna, Meksika un Japāna. “Ceru, ka šis pasākums veidos sabiedrības viedokli par velobraucējiem kā vienlīdzīgiem satiksmes dalībniekiem. Sacensības ir aizraujošas un tajās var piedalīties ikviens, kuram ir ķivere, soma un pildspalva,” tā Belecks.

“Pilsēta būs pārpildīta ar velokurjeriem no visiem kontinentiem. Tā ir atsevišķa subkultūra, komūna, milzīga ģimene, kur visi viens otru pazīst. Šis čempionāts katru gadu ir galvenais velokurjeru notikums,” stāsta velosportists un viens no pasākuma organizatoriem Toms Alsbergs “Aicinu autovadītājus būt saprotošiem un ņemt vērā velokurjeru skaita pieplūdumu ielās. Visā pasaulē autovadītāji ir pieraduši pie velokurjeriem un tos ciena.”

Lielākā Latvijas velokurjeru uzņēmuma Velokurjers vadītājs Oļegs Stoļarovs priecājas par šo sacensību uzņemšanu: ”Šis ir unikāls pasākums Latvijai! Mēs esam izcīnījuši, lai čempionāts notiktu Rīgā. Latvija nav velokurjeru lielvalsts, bet mēs vēlamies parādīt pasaules velokurjeriem, ka arī Baltijas valstīs velokurjeri katru dienu strādā un izpilda savu lomu ātru un videi draudzīgu sūtījumu loģistikā. Velokurjers kā profesija ir unikāla – tas apvieno spēku, ātrumu, veiklību un zināšanas par pilsētu, turklāt daudziem profesijas pārstāvjiem tas ir arī dzīvesveids. Sabiedrībai būs interesanti paskatīties, kā notiek šīs sacensības, jo vairāki simti dalībnieku faktiski vienlaikus pārvadās dažāda izmēra un formas objektus un paši velokurjeri ir krāsaini un pamanāmi!”

Organizatori aicina iedzīvotājus un pilsētas viesus apmeklēt dažādus pasākumus vairākās Rīgas vietās. Čempionāta disciplīnas notiks AB dambī, Centra sporta kvartālā, RTU Ķīpsalas studentu kompleksā, Rīgas pilsētas kanālā pie Bastejkalna, bet vakara ballītes ar grupām Indygo, Cacophonic un Guys on the Red Carpet kultūras telpā Autentika. Apmeklētājiem ieeja pasākumos ir bez maksas. Ar programmu var iepazīties pasākuma mājaslapā (www.cmwc2018.com/lv/). 26. Pasaules velokurjeru čempionātu organizē biedrība Pasaules velokurjeru čempionāts 2018 un Latvijas Riteņbraucēju apvienība.

Nākamgad čempionātu organizēs Indonēzijas galvaspilsētas Džakartas velokurjeri, bet par tiesībām to rīkot 2020. gadā šogad cīnīsies Bogota (Kolumbija), Jokohama (Japāna) un Bāzele (Šveice).

Top komentāri

:)
:
Bogota (Kolumbija) un kurjers kaut kā automātiski saliekas kopā... :) Lai foršs un izdevies pasākums!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi