Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Riteņbraucējs Neilands izcīna augsto piekto vietu Norvēģijas tūres pirmajā posmā

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no Israel Cycling Academy ceturtdien Norvēģijā notiekošajā daudzdienu velobraucienā Arctic Race of Norway (UCI 2.HC) pirmajā etapā izcīnīja augsto piekto vietu, kamēr vēl viens latvietis Emīls Liepiņš (Wallonie-Bruxelles) ierindojās 70. pozīcijā.

Ceturtdiena dalībniekiem bija jāmēro 181 kilometru gara distance pa samērā līdzenu reljefu, kurā ātrākais pēc trim stundām 45 minūtēm un 14 sekundēm bija nīderlandietis Matjē van der Poels ("Corendon-Circus"), kurš pērn sacensību pēdējā posmā izcīnīja uzvaru.

Nīderlandietis finišēja lielā grupā, kur otro vietu piešķīra viņa tautietim Denijam van Popelam ("Jumbo-Visma"), bet uz zemākā pjedestāla pakāpiena kāpa itālis Andrea Paskvalons ("Wanty-Groupe Gobert").

Arī abi Latvijas sportisti finišu sasniedza grupā. Neilands finišēja kopā ar līderi, bet Liepiņš no līdera atpalika 16 minūtes un 44 sekundes, ierindojoties 70.pozīcijā.

Kopvērtējumā līderis līdz ar to ir van der Poels, bet trīs sekundes no viņa atpaliek Kazahstānas sportists Aleksejs Lucenko ("Astana"), bet vēl sekundi lēnāks ir van Popels.

Tikmēr Neilands kopvērtējumā ieņem astoto vietu, līderim zaudējot astoņas sekundes, bet Liepiņš, zaudēdams nepilnas 17 minūtes, ir 70.pozīcijā.

Pērn šajā velobraucienā piedalījās arī Gatis Smukulis un Andžs Flaksis, kurš kopvērtējumā ieņēma 72.vietu, bet Neilandam un Smukulim attiecīgi 95. un 96.pozīcija.

Norvēģijas ziemeļos notiekošais velobrauciens notiek jau septīto reizi, un sacensības četros posmos norisināsies līdz svētdienai.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi