Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Riteņbraukšanu satricina vēl viena traģēdija: Miris atrasts jaunais lietuvietis Rumšs

Otrdien Itālijā atrasts miris lietuviešu riteņbraucējs Lins Rumšs, kura tēvs bija skandalozi slavenais Raimonds Rumšs. Šī ir jau trešā traģēdija pēdējās desmit dienās, kas satricinājusi pasaules riteņbraukšanu.

22 gadus vecais Lins Rumšs vēl tikai pagājušajā nedēļas nogalē piedalījās sacensībās Itālijā, bet otrdien viņu mājās atrada bez dzīvības pazīmēm.

Lins Rumšs pārstāvēja klubu Itālijā, bet ar ļoti augstiem sasniegumiem neizcēlās. Tomēr pērn tieši viņš kļuva par Lietuvas U-23 čempionu, otrajam finišējot bija viņa vecākajam brālim Raimondam Rumšam.

Abi brāļi sekoja sava tēva pēdās - Raimonds Rumšs seniors bija viens no visu laiku titulētākajiem, bet reizē arī skandalozākajiem lietuviešu riteņbraucējiem. Viņš 2002.gadā izcīnīja trešo vietu Tour de France velobraucienā, tomēr dienā, kad noslēdzās šīs sacensības, policija viņa sievas automašīnā atrada daudzas aizliegtās vielas. Sievai tika piespriests vairāku mēnešu cietumsods, lai arī viņa apgalvoja, ka medikamenti paredzēti vīramātei.

2003.gadā Rumšs izcīnīja sesto vietu Giro d'Italia sacensībās, tomēr uzreiz pēc tam lietuvieša dopinga analīzes uzrādīja pozitīvu rezultātu un viņš saņēma gada diskvalifikāciju, pēc tās vairs nespējot atgriezties augstākajā līmenī.

Kā vēstīts, 22.aprīļa rītā Itālijā traģiski mira 2011.gada Giro d'Italia sacensību čempions Mikēle Skarponi, kad viņu treniņa laikā notrieca automašīna.

Skarponi tikai dienu pirms tam viņš bija noslēdzis dalību Alpu daudzdienu velobraucienā, kurā uzvarēja vienā etapā un kopvērtējumā guva ceturto vietu.

2011.gadā viņš tika pasludināts par Giro d'Italia čempionu, kad dopinga lietošanā tika pieķerts spānis Alverto Kontadors.

Savukārt 23.aprīlī kritienu Tour of the Gila velobraucienā Meksikā piedzīvoja amerikānis Čads Jangs, pēc cīņas par dzīvību aizsaulē aizejot pagājušajā piektdienā. Viņš otro sezonu pārstāvēja ASV kontinentālo vienību Axeon Hagens Berman, kurā pērn brauca arī latvietis Krists Neilands.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi