Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saramotins šobrīd vēl neziņā par savu nākotni profesionālajā riteņbraukšanā

Aleksejs Saramotins šobrīd ir jaunas komandas meklējumos un ir neziņā par savu nākotni profesionālajā riteņbraukšanā, sarunā ar aģentūru LETA atzina Latvijas sportists.

Pēc šīs sezonas noslēdzās 36 gadus vecā Saramotina līgums ar UCI Pasaules tūres komandu BORA-hansgrohe, pirms mēneša šķiroties viņa un Vācijas vienības ceļiem.

"Komandu vēl neesmu atradis, situācija ir ļoti sarežģīta, bet profesionālajā riteņbraukšanā tā ir katru reizi pēc līguma beigām. Arī šoreiz pienācis tas mirklis. Sākumā ar menedžeri meklējām UCI Pasaules tūres komandu, bet pēc tam biju ar mieru startēt arī profesionālajā kontinentālajā līmenī, taču laikam bija par vēlu. Startēšana kontinentālajā līmenī [pēc spēka trešajā līmenī] īpaši neinteresē, jo tas būtu liels solis atpakaļ. Braukt nebeigšu, varbūt piedalīšos kādos mačos, bet komandas vēl nav," skaidroja Saramotins.

BORA-hansgrohe komandā viņš startēja iepriekšējās divas sezonas.

"Par to, ka nepalikšu BORA-hansgrohe komandā, zināju septembrī, bet jau pirms tam mums bija sarežģītas attiecības. Līdz galam nebiju apmierināts ar komandu, taču no savas puses savus uzdevumus izpildīju - darīju, ko varēju," atklāja riteņbraucējs.

Šosezon viņš izcīnīja trešo vietu Čehijas tūres kopvērtējumā, pie godalgām tiekot arī Latvijas čempionātā, kurā tika gūta bronza individuālajā braucienā un sudrabs grupas braucienā.

"Cerēju braukt klasikās, bet tur komanda ielika vāciešus. Pozitīvas emocijas bija Latvijas čempionātā, kur biju motivēts un labi nocīnījos. Arī sezonas pēdējās sacensības [Turcijas prezidenta daudzdienu velobrauciens] palikušas atmiņā, jo bijām izveidota laba grupa, kurā viens otru sapratām. Pēdējo "gonku" aizvadīju labā garastāvoklī," atzīmēja Saramotins.

Oktobrī sākās 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija, taču Saramotinam prioritāte šobrīd ir jaunas komandas atrašana.

"Vēlēšanās braukt vēl ir, bet līgumu atrast nav tik viegli, un varbūt pat tuvākajā laikā neatradīšu. Man ir 36 gadi, bet tas nav šķērslis. Dzīvoju un trenējos Francijā. Pēc sezonas beigām esmu atsācis skriešanas treniņus, braukšanu nedaudz noliekot malā," stāstīja Saramotins, kurš karjeras laikā piedalījies arī kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensībās. "Ja kāds piedāvās, tad, protams, piedalīšos arī kādās kalnu riteņbraukšanas sacensībās."

Saramotinam no pavasara klasikām vistuvākās ir leģendārās Parīzes-Rubē vienas dienas sacensības, kurās viņš aizpērn izcīnīja astoto vietu. Prestižajās sacensībās piedalās UCI Pasaules tūres un profesionālā kontinentālā līmeņa komandas, līdz ar to Saramotina atgriešanās nākamā gada Parīzes-Rubē velobraucienā ir mazticama.

"Tās bija manas sacensības - patīk nesties pa bruģi, bija interesanti. Diemžēl šogad neiedeva iespēju, tāpēc radās vēlme mainīt komandu. Ja nebraucu šajās "gonkās" (klasikās), tad kāpēc man palikt komandā, kur visu laiku tikai jāstrādā uz līderi. Tā nav, ka tikai naudas dēļ esmu komandā. Ļoti svarīgi ir tas, lai arī pašam būtu kādas iespējas," atzina riteņbraucējs.

Saramotins ir septiņkārtējs Latvijas čempions grupas braucienā, kā arī pie viena titula ticis individuālajā braucienā. Karjeras laikā viņš piedalījies divās olimpiskajās spēlēs, divreiz startējis Vuelta a Espana, bet vienreiz - Giro d'Italia daudzdienu velobraucienā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi