Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skujiņam devītā vieta Criterium du Dauphine velobrauciena otrajā posmā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš (Trek-Segafredo) otrdien izcīnīja augsto devīto vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres kalendārā iekļautā Criterium du Dauphine otrajā posmā.

Otrdien dalībnieki aizvadīja 180,5 kilometru garu distanci, kurā ātrākais bija Bora – hansgrohe komandas pārstāvis Paskals Akermans no Vācijas, kura labā lielu darba apjomu paveica cits Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins.

Akermans finišēja pēc četrām stundām, 19 minūtēm un 57 sekundēm, uzvaru izraujot lielās grupas spurta finišā, kurā devītais bija Skujiņš.

Tikmēr otrais palika norvēģis Edvalds Boasons Hāgens (Dimension Data), bet trešo vietu ieņēma Derils Impejs (Mitchelton-Scott) no Dienvidāfrikas Republikas, kurš izvirzījās kopvērtējuma vadībā.

Savukārt Saramotins finišēja 134.vietā, līderiem zaudējot desmit minūtes un 34 sekundes.

Šajā etapā bija četri trešās un viens ceturtās kategorijas kāpums. Distances pēdējā daļa gan veda vairāk lejup no kalna, kas ļāva prognozēt lielās grupas finišu. Šis bija pēdējais velobrauciena posms, kurā sevi apliecināt varēja sprinteri, jo turpmākajos etapos gaidāmi nopietni kāpumi.

Distances pirmajā daļā izveidojās četru sportistu liels atrāviens. Lai arī līderu kvartetā nebija neviens no favorītiem, tomēr atrāviens bija visai nopietns. Distances vidusdaļā bēgļu pārsvars pār peletonu sasniedza sešas minūtes un 40 sekundes. Sprinteru komandas gan visai ātri uzņēmās bēgļu ķeršanu, ko arī pēcāk realizēja. Lielu darbu Bora – hansgrohe komandas labā, ķerot bēgļus, paveica arī Saramotins.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem un prologa līderis ir Impejs, kuram divas sekundes zaudē iepriekš vadībā bijušais polis Mihals Kvjatkovskis no Sky vienības.

Savukārt Skujiņš, zaudēdams trīs minūtes un 21 sekundi, ir 70.vietā, kamēr Saramotins ir 137.pozīcijā, no pirmās vietas atpalikdams par 15 minūtēm un 59 sekundēm.

Velobraucienā kopumā tiks veikti septiņi posmi.

Prestižais Criterium du Dauphine velobrauciens norisinās 70.reizi vēsturē, bet pērn tajā uzvaru guva Dānijas riteņbraucējs Jakobs Fugslangs, kamēr Saramotins netika līdz finišam.

Šo velobraucienu daudzi sportisti izmanto kā gatavošanās posmu prestižajam Tour de France velobraucienam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi