Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skujiņš ar lielisku sniegumu kļūst par Tour de France kalnu karaļa kopvērtējuma līderi

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no Trek-Segafredo vienības trešdien ar teicamu sniegumu, piedaloties dienas atrāvienā, kļuva par prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France kalnu karaļa kopvērtējuma līderi.

Skujiņš lielu daļu no 204,5 kilometrus garā piektā etapa atradās atrāvienā, tomēr aptuveni desmit kilometrus pirms finiša bēgļi tika noķerti. Tomēr vēl pirms tam Skujiņš bija pirmais divos trešās kategorijas kāpumos, kas viņam ļāva kalnu karaļa kopvērtējumā tikt pie četriem punktiem.

Tikpat punktu ir francūzim Silvēnam Šavanelam (Direct Energie), taču Skujiņš uzvarējis divos trešās kategorijas kāpumos, piedevām viņš bija labākais pēdējā kalnā, kamēr francūzis divas reizes bija labākais ceturtās kategorijas kāpumos, bet reizi bija ātrākais otrās kategorijas kalnā.

Skujiņš līdz ar to šī posma apbalvošanas ceremonijā tiks pie kalnu karaļa kopvērtējuma līdera baltā ar sarkaniem punktiem rotātā krekliņa (Polka dot). Viņš kļuvis par pirmo latvieti, kurš kādā no lielajām turēm tiek pie līdera krekliņa kādā no kopvērtējuma kategorijām.

Piektā etapa finiša viņš gan palika 137.vietā, no līderiem atpaliekot septiņas minūtes un 52 sekundes, tomēr viņa trešdien parādītais sniegums vērtējams kā izcils un Latvijas riteņbraukšanā kopš Pjotra Ugrjumova un Romāna Vainšteina slavas laikiem nepieredzēts.

Tikmēr par piektā posma uzvarētāju kļuva slavenais slovēnis Peters Sagans (BORA - hansgrohe), kurš finiša spurtā pārspēja itāli Soniju Kolbrelli (Bahrain Merida), kamēr trešais palika beļģis Filips Žilbērs (Quick-Step Floors).

Savukārt kopvērtējumā līdera dzelteno krekliņu saglabāja BMC komandas braucējs Gregs van Avermēts no Beļģijas, kurš etapā palika septītais. Viņš par divām sekundēm apsteidz savu amerikāņu komandas biedru Tīdžeju van Garderenu, bet trešais tagad ir Žilbērs, kurš līderim zaudē trīs sekundēs. Savukārt Skujiņš kopvērtējumā šobrīd atrodas 129.pozīcijā, no līdera atpaliekot 16 minūtes un 34 sekundes.

Pašlaik 27 gadus vecajam Skujiņam šis ir pirmais Tour de France karjerā. Pērn viņš piedzīvoja debiju lielajās tūrēs, Vuelta a Espana izcīnot 123.vietu kopvērtējumā. Savu labāko rezultātu latvietis sasniedza 18.posmā, kurā piedalījās atrāvienā un izcīnīja 17.vietu.

Skujiņš maijā izcīnīja uzvaru vienā no UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena posmiem, triumfējot šo sacensību kalnu karaļa vērtējumā. Tāpat viņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā Trofeo Lioseta Andratx, kas viņam bija vien otrās sacensības Trek-Segafredo komandā.

Skujiņš jūnijā tika kronēts par Latvijas čempionu individuālajā braucienā.

Šī gada Tour de France norisināsies līdz 29.jūlijam, riteņbraucējiem aizvadot 21.posmu.

Pērn Tour de France triumfēja brits Kristofers Frūms, izcīnot savu ceturto titulu un trešo pēc kārtas.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi