Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skujiņš izcīna trešo vietu sacensībās Itālijā

Latvijas čempions grupas braucienā Toms Skujiņš no profesionālās komandas Trek - Segafredo trešdien izcīnīja augsto trešo vietu vienas dienas sacensībās Tre Valli Varesine.

Šajā braucienā sportistiem bija jāveic nepilni 198 kilometri ar daudziem kāpumiem un finišu Varēzes pilsētā. Trases izšķirošā daļa veda pa apli Varēzes pilsētā un tās apkaimē. 26,7 kilometru garajā aplī, kas tika veikts divas reizes, tika iekļauti divi izteiktāki un viens mazāks kāpums.

Pēdējā kilometrā atrāvienā aizgāja un uzvaru svinēja šovasar Vuelta a Espana triumfējušais slovēnis Primožs Rogličs (Jumbo-Visma), kurš finišēja pēc četrām stundām 40 minūtēm un 46 sekundēm.

Finiša spurtā tika sadalītas pārējās divas vietas uz goda pjedestāla. Otrais finišēja itālis Džovanni Viskonti (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM), bet trešo vietu izcīnīja Skujiņš. Tuvāko sekotāju grupa Rogličam zaudēja trīs sekundes.

Turpinot gatavošanos sezonas pēdējais pasaules tūres klasikai - Lombardijas velobraucienam - kura provizoriskajā dalībnieku sarakstā atrodas gan Skujiņš, gan arī Krists Neilands, otrdien Itālijā 99.reizi notika Tre Valli Varesine, jeb Varēzes, velobrauciens. Pērn šajās sacensībās savu lielāko viendienu uzvaru guva Skujiņš, kurš panākumu izcīnīja līderu grupiņas finiša spurtā.

Viņa pārstāvētā Trek - Segafredo savā sastāvā šai klasikai pulcēja gan jauno pasaules čempionu Madsu Pedersenu, gan arī Bauki Mollemu, kurš šogad bija piektais Giro d'Italia kopvērtējumā, kā arī kļuvis par pasaules un Eiropas čempionu jaukto komandu braucienā Nīderlandes izlases sastāvā.

Dienas atrāvienā četru braucēju vidū bija arī Trek - Segafredo riteņbraucējs Mihels Gogls, kurš 37 kilometrus sāka atpalikt no pēdējā atrāvienā esošā braucēja Davida Ballerīni (Astana). Vēl pirms tam notika vairāki atraušanās mēģinājumi no peletona. Drīz vien tika noķerts arī Ballerīni. Grupas priekšā notika ļoti spraiga cīņa par iniciatīvu.

Drīz vien izveidojās ļoti spēcīga līderu grupa ar Alehandro Valverdi, Danu Martinu, Itālijas čempionu Dāvidu Formolo un citiem sastāvā. 11 braucēju lielajā līderu grupā nebija neviena no Trek - Segafredo vīriem, tādēļ tieši šī vienība uzņēmās atrāviena ķeršanu. Ilgstoši ķērājā pozīcijā kā pirmais bija tieši carnikavietis Skujiņš. Ar viņu kopā no komandas biedriem vēl bija Mollema un Džanluka Brambilla. Par to laiku no līderu pulka vienatnē aizmuka pazīstamais Astana braucējs Luiss Leons Sančess, kamēr viņa tuvākajiem sekotājiem pievienojās arī Mollema, Vinčezno Nibali un vēlāk arī Brambilla. Nopelns tajā arī Skujiņam.

Kad līdz finišam bija atlikuši mazāk nekā 15 kilometri, pavadošais motocikls nepareizi pēc apļveida krustojuma novirzīja Sančesa tuvākos sekotājus. Lai arī samērā ātri favorītu grupiņa atgriezās trasē, tomēr visiem kā vienam tika laupīta iespēja uz uzvaru.

Iespēja pavērās sekotāju grupai ar tādiem vīriem kā Rogliču un Skujiņu tajā. Šajā grupā, kas beigās noķēra arī Sančesu, bija 21 braucējs. Pēdējā kilometrā teicams izrāviens padevās Rogliča. Neviens no konkurentiem tam sekot nespēja. Slovēnis, kurš šogad triumfēja Vuelta a Espana kopvērtējumā, izcīnīja skaistu uzvaru. Labu pozīciju sev izkaroja Skujiņš, kurš finišēja trešajā vietā.

Skujiņš par trešo vietu ieguva vērtīgus 125 UCI punktus, kas ir labākais sniegums sezonā, un šogad pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla.

Tikmēr Neilands un Emīls Liepiņš otrdien Beļģijā nefinišēja vienas dienas sacensībās Binche - Chimay - Binche/Memorial Frank Vandenbrouck (UCI kat.1.1). Liepiņš piedzīvoja kritienu un savainoja plaukstu, kamēr Neilanda izstāšanās iemesls nav zināms.

pievienota pēdējā rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi