Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skujiņš izcīna uzvaru Giro d’Italia starpfinišu kopvērtējumā

Savu karjeras labāko grandtūri aizvadījušais carnikavietis Toms Skujiņš (Trek – Segafredo) svētdien Romā kāpa uz lielās skatuves, lai saņemtu balvu kā tūres labākais starpfinišu braucējs. Toms arī pēdējā posmā devās atrāvienā, nopelnot vērtīgās bonifikācijas sekundes, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

“Giro” noslēdzošais posmā nenotika cīņa par kopvērtējumu, uzvaras garšu izbaudot “Jumbo – Visma” komandas riteņbraucējam Primožam Rogličam. Tomēr azarts netrūka arī pēdējā posmā. Līderu grupā lielu daļas distances pavadīja arī mūsu Toms Skujiņš. Toms nopelnīja arī vērtīgās bonusa sekundes starpfinišā. Līdz finišam līderu grupa tika panākta un uzvarētāja liktenis izšķīrās grupas finiša spurtā. Ātrākais bija britu sprinteris Marks Kavendišs, kuram šīs bija skaistas atvadas no “Giro d’Italia”.

Toms Skujiņš 126 kilometru garo distanci noslēdza lielajā grupā, ierindojoties 85. vietā. Daudz būtiskāk par finišu pēdējā posmā ir Toma kāpšana uz lielās skatuves. 31 gadus vecais carnikavietis saņēma balvu kā labākais starpfinišu braucējs.

Toms sešas reizes iesaistījās atrāvienos, regulāri gūstot panākumus starpfinišos. Finišos carnikavietim otrā, trešā, sestā, septītā un devītā vieta. Sasniegtie rezultāti ir labākie Latvijas riteņbraucējiem “Giro d’Italia” kopš Romāna Vainšteina uzvaras. Aktīvākā braucēja ieskaitē Skujiņš izcīnīja sesto vietu. Tūres lielajā kopvērtējumā viņam 31. vieta, kas ir pēdējās desmitgades augstākais rezultāts kādam no latviešiem grandtūru kopvērtējumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi