Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Skujiņš pirms PČ: Esmu pielicis vairākus soļus tam, ko biju paveicis iepriekš

Svētdien ar komandu braucienu sāksies 2018. gada pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kurā piedalīsies kopumā pieci Latvijas sportisti. Elites vīru grupā visās trijās distancēs – komandu, individuālajā un grupas braucienos – startēs 27 gadus vecais Toms Skujiņš. Carnikavietis sarunā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju pastāstīja par sajūtām pirms čempionāta, katru no disciplīnām, gatavošanos čempionātam, kā arī izvērtēja paveikto līdz šim.

Ar kādām sajūtām tu sagaidi šī gada pasaules čempionāta?

Vienmēr ir patīkami uzvilkt sarkanbaltsarkano formu, lai pārstāvētu savu valstu tik nozīmīgās sacensībās kāds ir pasaules čempionāts. Ir liels prieks, ka kopā ar Kristu Neilandu startēsim grupas brauciena sacensībās.

Tu startēsi visās trijās disciplīnās. Ko katrā no tām vēlies paveikt?

Čempionāts man sāksies ar komandu braucienu, kurā pārstāvēšu savu komandu – Trek – Segafredo. Šādā formātā, kad sacenšas vadošās komandas, pasaules čempionāts notiek pēdējos reizi. Ņemot to vērā, es lūdzu komandai iekļaut mani sastāvā. Komandas plāni sakrita ar manu vēlmi, jo Trek – Segafredo vadība un sporta direktori bija apmierināti ar manu sniegumu Tour de France un Criterium du Dauphine komandu braucienos. Jau atrodos Insbrukā, kur kopā ar komandas biedriem aizvadīsim treniņus, lai izjustu ātrumu kāds būs nepieciešams trasē. Darīsim ko varēsim, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku rezultātu.

Individuālajā braucienā rezultātu prognozēt ir ļoti sarežģīti. Trase būs ļoti gara ar samērā lielu kāpumu tajā. Būs interesanti sevi apliecināt tika garā trasē un salīdzināt spēkus ar pasaules labākajiem braucējiem. Ja es iekļūtu labo 20 skaitā, tas man būtu milzīgs sasniegums.

Grupas braucienā mēs ar Kristu Neilandu varēsim labi sastrādāties. Distance būs pietiekami gara, lai saprastu kurš jūtas labāk, bet kurš vairāk var palīdzēt otram. Esmu pārliecināts, ka sacensības būs ļoti interesantas. Trasē ir daudz kāpumu, bet tajā pat laikā finišs nebūs kalna galā. Tas atradīsies pēc nobrauciena.  Pāris pēdējie kilometri būs jābrauc pa līdzenumu. Latvijas delegācija būs maza, bet šajā gadījumā tas nāks tikai par labu. Vienmēr ir jautri startēt kopā ar latviešiem.

Cik lielu lomu treniņprocesā esi veltījis, lai gatavotos pasaules čempionātam?

Pēdējā laikā esmu aizvadījis pietiekami daudz sacensības, tādēļ speciāls gatavošanās laiks pasaules čempionātam nav atlicis. Pēc Tour de France velobrauciena ir bijušas tikai divas nedēļas nogales, kurās esmu varējis atpūsties no sacensības. Ļoti labs pārbaudījums pirms pasaules čempionātā bija Kanādā aizvadītās sacensības. Monreālas lielajā balvā uz katru nobraukto kilometru bija vairāk kāpuma metru nekā būs gaidāmajā pasaules čempionātā. Lai arī 260 kilometru garu distanci sen sacensībās neesmu braucis, tomēr izturība man problēmas nesagādā.

Kā esi apmierināts ar līdz šim aizvadīto sacensību sezonu?

Tā ir bijusi ļoti veiksmīga. Esmu pat nedaudz pārsteigts, cik laba sezona ir izvērtusies līdz šim. Varu teikt, ka ir izdevies pielikt vairākus soļus tam, ko esmu sasniedzis iepriekš. Ceru, ka nākamajā gadā varēšu aizvadīt tik pat veiksmīgu sezonu kā šogad. Jau šobrīd ir veikti vairāk startu nekā pērn. Manā plānotajā šī gada sacensību kalendārā ir vēl vismaz sešas sacensības. 

Latvijas sportistu starti pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā

23.09., Komandu brauciens vīriem, Toms Skujiņš

24.09., Individuālais brauciens juniorēm, Līna Svarinska, Daniela Leitāne

25.09., Individuālais brauciens junioriem, Alekss Krasts

26.09., Individuālais brauciens elites vīriem, Toms Skujiņš

27.09., Grupas brauciens juniorēm, Līna Svarinska, Daniela Leitāne

27.09., Grupas brauciens junioriem, Alekss Krasts

30.09., Grupas brauciens elites vīriem, Toms Skujiņš, Krists Neilands

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi